algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Pescadors i peixaters assoleixen un principi d'acord i posen fi al conflicte

A partir d'avui el peix mallorquí serà present als mercats i no es vendrà a la llonja

96588

La consellera Moner durant la «mediació» entre pescadors i peixaters.

J.M.

Després de quasi tres setmanes de conflicte, pescadors i peixaters arribaren ahir a un principi d'acord que, de moment, desbloqueja la situació. Així, els majoristes i detallistes tornaran a servir, des d'avui, peix fresc mallorquí comprat a la llonja de Palma.

El principi d'acord consisteix que els pescadors substituiran la polèmica barrera, inici de la controvèrsia, per una cinta col·locada de tal manera que permetrà als peixaters estar més a prop de la mercaderia que es ven a la llonja. A més, des d'ahir a l'horabaixa, els pescadors han deixat de vendre peix de manera directa al públic.

Per la seva banda, el gremi de peixaters tornarà a comprar amb normalitat a la llonja i retirarà les nou denúncies presentades per la venda al detall dels pescadors.

Ambdues parts subscriuen un període de treva de dos mesos en què s'analitzarà la situació i es plantejaran les condicions per establir un reglament que reguli la relació entre els dos sectors.

Margalida Moner, consellera d'Agricultura i Pesca, els donà les gràcies «per haver arribat a un acord i a un compromís de solució». Moner, que «no volia intervenir entre el qui ven i el qui compra», assistí a l'assemblea general de Opmallorcamar (representant dels pescadors) el diumenge, on es votà per aclaparadora majoria el document amb el qual la consellera intervingué per aconseguir l'acord.

El president del Gremi de majoristes i detallistes del peix de Mallorca, Francesc Bauzà, confirmà que «demà hi haurà peix a tots els mercats» i afirmà que «pescadors i peixaters som un matrimoni que no ens podem separar».

Bernat Bonet, president d'Opmallorcamar, reiterà l'acord i explicà que negociaran un sistema de comercialització directe pels pescadors i la creació d'una comissió que solucioni les incidències del dia a dia. Per acabar, va voler «donar les gràcies al públic que aquests dies ha comprat a la llonja».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris