algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Desallotjat un edifici de sis pisos a Palma en esbucar-se l'escala

Un obrer sofrí lesions lleus per una caiguda ocorreguda al carrer Arxiduc Lluís Salvador

59768

L'única manera de sortir era a través de la grua dels bombers.

A.S.
Els veïns de cinc pisos d'un edifici del carrer Arxiduc Lluís Salvador hagueren de ser reallotjats en hotels, ja que una part de l'escala dels seus habitatges es desplomà. Un obrer que reparava la coberta caigué damunt les runes des d'una alçada de vuit metres i patí diverses ferides.

Lucho és un treballador búlgar que ahir, en companyia de tres operaris més de la construcció, reparava la coberta de l'edifici ubicat en el número 30 del carrer de l'Arxiduc Lluís Salvador, a Palma. Aquest bloc consta de planta baixa i de tres altures, amb sis pisos en total.

A les nou del matí, el treballador pujava les escales entre el segon i el tercer pis amb un paquet de suro aïllant de 10 quilos. Una de les lloses se xapà i l'estructura s'esfondrà fins al primer pis. El treballador, de 36 anys, es precipità des d'una alçada de vuit metres, però només sofrí contusions i alguns cops. «Crec que ha caigut damunt el paquet de suro que duia i això li ha salvat la vida», comentava ahir el seu cap.

Tanmateix, Lucho, que és com l'anomenen els seus companys de feina, ja que no empren el nom búlgar, ingressà en una clínica per precaució.

Desplegament
Tot just rebre l'avís, es mobilitzaren efectius tant de la Policia Local de Palma com del Cos de Bombers, del 061 i del Cos Nacional de Policia. En cinc dels sis habitatges d'aquest bloc hi viu gent i els veïns dels dos segons pisos i del tercer primera no podien sortir de les seves cases, ja que havien quedat sense escala i l'edifici no té ascensor.

Per facilitar la feina als bombers, la Policia Local tallà l'accés dels cotxes al carrer Arxiduc Lluís Salvador des de l'avinguda de Joan March fins a la plaça del Cardenal Reig. Els bombers, amb un camió proveït d'una escala, rescataren diversos dels veïns dels dos primers, segons i tercer pisos. Altres, amb l'ajuda dels agents i dels bombers, baixaren per la bastida de la façana. Després del desallotjament, els veïns foren reallotjats en hotels.

Uns agents de la Policia Científica es feren càrrec de la investigació.

Per la seva banda, el responsable de les obres de reforma a la coberta indicà: «Ningú no s'explica el que ha passat, perquè ha estat un accident fortuït; nosaltres només reparam la coberta i precisament havíem instal·lat una grua per pujar material, a fi de no usar l'escala, i la sort és que no hi ha ferits greus».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris