nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Cabrer reclama terrenys de l'Estat a Palma per fer mil pisos protegits

Vol que Son Busquets, Son Simonet o l'antiga presó surtin a concurs

El Govern presentarà al·legacions al «Pacte del Sòl» proposat pel Ministeri de l'Habitatge, amb l'objectiu que es comprometi la cessió de terrenys de l'Estat per poder construir a Palma mil habitatges a preu taxat. Així ho va acordar ahir la Mesa de l'Habitatge de Balears, que reuneix l'Administració amb el sector.

Segons va explicar la consellera d'Obres Públiques i Habitatge, Mabel Cabrer, l'acord proposat per Madrid és «decebedor» perquè no concreta les mesures a aplicar per facilitar la construcció de pisos protegits. Per això, el Govern hi presentarà al·legacions abans de divendres i demanarà que l'acord també es faci extensiu a consells i ajuntaments, competents en la matèria.

L'objectiu de l'Executiu és que el «Pacte del Sòl» comprometi Madrid a oferir, a través d'un concurs públic, terrenys de l'Estat a Palma, on es puguin construir un miler d'habitatges a preu taxat. Les mirades de Cabrer estan posades en els terrenys de Son Busquets, propietat del Ministeri de Defensa. El Govern, amb Cort, ha presentat una proposta per fer-hi un miler de pisos socials, però Defensa manté un projecte propi d'urbanització.

Davant aquesta situació, el Govern vol que l'acord inclogui un annex amb tots els solars de l'Estat susceptibles de ser urbanitzats. Almenys reclamarà que els terrenys de Son Simonet i els de l'antiga presó es posin a la venda a través d'un concurs. Aquest sistema, que utilitza el Govern però no Defensa, permet fixar un preu inferior al de la subhasta i facilitar promocions socials. Amb el «Pacte del Sòl» serà obligatori.

L'altra gran qüestió que Cabrer vol resoldre amb una al·legació afecta els llocs turístics degradats. La proposta de Madrid preveu afavorir un «urbanisme sostenible» i les «ciutats compactes», regenerant zones industrials en declivi. El Govern vol que aquestes accions també s'efectuïn en indrets turístics com la Platja de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris