bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El preu de la benzina frega els màxims històrics de març de 2004

L'Associació de Benzineries diu que l'augment de l'impost «no serà ben rebut»

El preu dels carburants frega a les Balears els màxims històrics registrats el març del 2004, per l'encariment del barril de petroli, que la setmana passada arribà a un cost mitjà de 52 dòlars, segons assenyalà el president de l'Associació d'Estacions de Servei de les Balears (Aesba), Jesús Salas. A més, advertí que l'increment de l'impost de la benzina previst en el Pla d'equilibri pressupostari del Govern «no serà ben rebut».

Així, Salas explicà que si es manté o augmenta el preu del cru, es podria superar de nou l'euro per litre de carburant. Una situació que, segons afirmà, encara no s'ha generalitzat per la «contenció en la pujada de preus de les companyies petrolieres». Tanmateix, i en relació amb les xifres de fa un mes, assenyalà que la pujada ha estat «considerable».

Segons revelà ahir la Mesa de Preus del Ministeri de l'Interior espanyol, només la benzina 98 sense plom, amb un import mitjà d'1,038 euros, i la súper (1,019) passen de l'euro per litre.

Per la seva banda, la benzina 95 sense plom, una de les més demanades a les Balears, té ara un cost mitjà de 0,94 euros; el gasoil A se situa en una mitjana de 0,892 i el nou gasoil A arriba a 0,928 euros.

En relació amb l'increment, anunciat pel Govern per al 2006, de l'impost sobre el carburant per equilibrar els pressuposts de la Comunitat Autònoma, Salas manifestà que és «absurd» que l'Executiu balear consideri la imposició d'aquesta nova taxa, encara més en el cas d'un producte «tan sensible» a les fluctuacions experimentades pel preu del barril de cru.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris