algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

Més de 30.000 persones pateixen Parkinson a Balears i no ho saben

Ahir se celebrà a tot el món el dia internacional de la malaltia

A les Balears hi ha més de 1.600 persones que pateixen la malaltia de Parkinson, però les xifres són més alarmants perquè els especialistes asseguren que n'hi ha més de 30.000 sense diagnosticar.

Durant tota la setmana, es duran a terme diferents actes amb motiu del Dia Mundial del Parkinson, amb l'objetiu de sensibilitzar i aprofundir en aquesta malaltia degenerativa que afecta més de 100.000 persones de l'Estat espanyol.

Sota el lema Si tens Parkinson, no visquis tot so, l'Associació Balear del Parkinson s'uneix a la campanya estatal en la qual tant afectats com familiars fan una crida per la integració social dels malalts.

Els responsables de l'Assocació Balear del Parkinson insten les institucions sanitàries, els metges i la societat en general perquè s'adoptin totes les mesures necessàries que en facilitin la plena integració en el món laboral i social, al mateix temps que demanen que s'aprofundeixi en l'estudi d'aquest trastorn degenaratiu.

Els experts asseguren que l'aïllament, la soledat, la depressió o el sentir-se rebutjat limiten en igual o major mesura la qualitat de vida dels afectats que les complicacions motores pròpies de la malaltia.

El Parkinson és un trastorn degenaratiu que afecta el sistema nerviós central i que, entre altres símptomes, ocasiona una pèrdua del control del moviment, que pot arribar a ser causa d'invalidesa.

L'Associació Balear de Parkinson, presidida per Antònia Vidal, està formada per pacients, familiars, metges, psicòlegs, logopedes, rehabilitadors i personal especialitzat en la malaltia, que es reuneixen periòdicament per compartir informació i tractar de millorar la seva qualitat de vida.

Dins el programa d'actes del dia mundial de la malaltia tingué lloc la presentació del llibre Conta'ns-ho i la presentació de la convocatòria dels premis d'art 2005, a la qual va assistir la regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Palma, Margalida Ferrando.

Dins aquests actes, la fisioterapeuta Esperança Buñola impartí una conferència sobre les normes preventives en les caigudes dels afectats de Parkinson.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris