nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

La carretera de Manacor tindrà vuit plafons per informar d'incidències

El centre de gestió estarà ubicat a Montuïri, des d'on es controlaran totes les incidències del trànsit

La carretera de Manacor disposarà de plafons per informar de les incidències del trànsit com ocorre actualment a la via de cintura. Al llarg de la carretera desdoblablada, que tindrà les característiques de via ràpida, es preveu la instal·lació inicial de vuit plafons informatius amb la possibilitat que s'ampliïn fins a un total de deu.

«Com a la via de cintura, els plafons donaran informació general sobre el trànsit. D'aquesta manera es comunicarà si hi ha obres, retencions o bé carrils tallats, i els conductors tindran capacitat de reacció», explicà Gonzalo Aguilar, director insular de Carreteres.

De fet, l'objectiu de l'organisme insular és que totes les vies d'alta capacitat de Mallorca, com les autopistes d'Inca, de l'aeroport i de Peguera, estiguin dotades d'aquest sistema innovador de gestió del trànsit.

Efectivitat
Així mateix, Aguilar va voler destacar l'efectivitat d'aquests plafons: «En vies on la capacitat de trànsit és important, com més informació es tingui millor; així el conductor pot optar a més solucions. Cada dia passen més incidències a les carreteres. Tot això contribueix a augmentar la seguretat a les carreteres a l'Illa».

Una vegada acabades les obres, la carretera de Manacor serà la més informatitzada o «intel·ligent».

La conducció de fibra òptica permetrà que es puguin extreure nombroses dades sobre els vehicles que circulin per aquesta carretera.

El centre de gestió estarà instal·lat a Montuïri, des d'on l'empresa concessionària de les obres i manteniment estarà pendent de totes les incidències a la via.

Complement
El projecte del Consell de Mallorca complementarà el de la Direcció General de Trànsit. Aquest organisme té previst en el termini d'un any instal·lar dos plafons informatius a l'accés de la carretera de Manacor a Palma, com també tres estacions de dades més i quatre càmeres de televisió.

D'aquesta manera les instal·lacions es col·locaran cada una en els 3,6 quilòmetres de carretera d'accés fins a Ciutat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris