nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Els socialistes titllen el projecte del centre esportiu de «cop urbanístic»

Manchado: «Els terrenys rústics de la família Nigorra seran requalificats»

P.R. Calvià.
El portaveu del PSOE a l'Ajuntament de Calvià, Antoni Manchado, qualificà ahir de «gran cop urbanístic» el projecte del Centre de Tecnificació Esportiva que el batle Carlos Delgado -PP- té previst executar al pla de ses Penyes Roges i al sementer de San Flo. O, dit d'una altra manera, en uns terrenys propietat de la família Nigorra.

Manchado manifestà ahir que «una vegada vist el projecte és claríssim que la concepció d'una actuació tan gegantina s'encamina a beneficiar la família Nigorra». Així mateix, el portaveu socialista declarà que després d'estudiar el plec de condicions d'aquesta infraestructura «es veu d'una hora enfora que s'ha preparat a la carta per beneficiar així els amics del batle».

I és que tant el plec de condicions del projecte com la seva memòria estipulen que el Centre de Tecnificació Esportiva s'ha d'alçar en uns solars amb una superfície total de 500.000 metres quadrats absolutament plans. I, en opinió de Manchado, en tot el municipi només hi existeixen dues zones que compleixin les característiques topogràfiques exigides pels dissenyadors del nou equipament: les finques del pla de ses Penyes Roges i el sementer de San Flo. Ambdues són propietat de la família Nigorra.

Antoni Manchado insistí en la consideració de cop urbanístic, argumentant que «la construcció d'aquest complex no potenciarà la imatge de Calvià, sinó que just beneficiarà els propietaris dels terrenys». «Després, tant si va bé com si no, el negoci ja estarà fet», va afegir.

D'altra banda, el portaveu socialista recordà que per emprendre les obres del Centre de Tecnificació als terrenys de la família Nigorra, el batle haurà de modificar el Pla General d'Ordenació Urbana -PGOU- de Calvià per poder requalificar així per a fins d'edificació el sòl rústic del pla de ses Penyes Roges i el sementer de San Flo».

D'aquesta manera, una vegada materialitzat l'entramat urbanístic, la família Nigorra podrà fer efectiva la venda dels solars catalogats ara com a rústics a l'empresa adjudicatària de les obres del Centre de Tecnificació Esportiva per un import de 22 milions d'euros.

Després d'advertir que el complex inclourà quatre camps de futbol de gespa natural, un de rugbi i un altre de criquet també d'herba i un camp d'entrenament de golf, el PSOE es demana d'on sortirà «tota l'aigua necessària per regar tanta de gespa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris