algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín:

El nou jutjat i els habitatges socials estaran acabats abans de final d'any

L'Ibavi construirà quatre pisos amb un pressupost de 320.000 euros

Ja fa un parell de setmanes que es va esbucar l'antic jutjat de pau, situat al carrer Escola de sa Pobla, i d'aquí a un mes començaran les obres per construir-hi quatre habitatges de protecció oficial i un nou jutjat de pau. Aquestes obres pugen fins a 320.000 euros i les executarà l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi), que depèn de la Conselleria d'Obres Públiques, gràcies a un conveni signat amb l'Ajuntament de sa Pobla pel qual es va cedir el solar a canvi de la construcció del nou jutjat a la planta baixa, amb una superfície de 175 metres quadrats on s'ubicarà també la nova oficina de serveis socials de sa Pobla.

Mal estat
Segons el regidor d'Urbanisme, Joan Palou, l'obra pot estar enllestida d'aquí a nou mesos. «Aquests dies s'estan fent els estudis geotècnics del solar. Hem arribat a un acord amb els propietaris de l'habitatge veí i demolirem ca seva, ja que els fonaments estaven en molt mal estat. Així, tant l'edifici del jutjat de pau com la casa veïna podran guanyar uns centímetres, ja que, en fer els fonaments de nou, no s'haurà de reforçar tant la paret mitgera i no l'haurem de fer tan gruixuda», explica Palou.

A causa d'aquests inconvenients, derivats del mal estat en què es trobava aquest edifici, situat al centre de sa Pobla, a la redacció del projecte s'han hagut de fer algunes noves puntualitzacions que han fet que l'execució de l'obra s'endarrerís una mica.

D'aquí a un mes, quan els tècnics acabin els estudis geotècnics, es començaran les obres de construcció dels quatre habitatges de protecció oficial. Tindran 70 metres quadrats cada un i un d'ells estarà completament adaptat per a minusvàlids.

Cal recordar que des del mes d'agost passat el jutjat de pau de sa Pobla es va traslladar al número quatre del carrer Plaça, a un local llogat per l'Ajuntament. Amb aquesta promoció en aquesta legislatura ja s'hauran executat quatre projectes d'habitatges socials. Ara mateix l'Ibavi està construint 18 pisos de protecció oficial a la carretera de Muro, just davant de l'estació del tren. Així mateix s'han executat els habitatges socials dels carrers Capità Pere i Vialfàs, que inaugurà la consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris