bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El Govern promou una reforma integral a les platges de Mondragó

S'Amarador i la Font de n'Alis s'adequaran per a persones impedides

M. PUIGRÒS.Santanyí
Dues de les platges més emblemàtiques del parc natural de Mondragó, a Santanyí, com s'Amarador i la Font de n'Alis, seran les grans protagonistes de millores i de reformes importants. Així, ambdós espais s'adequaran per a gent amb mobilitat reduïda i, a més, es recuperarà el sistema dunar de s'Amarador.

Aquests projectes s'infereixen de la reunió mantinguda a finals de la setmana passada entre la Junta Rectora del Parc Natural de Mondragó i la directora general de Biodiversitat del Govern balear, Joana Xamena.

Durant la trobada esmentada, es presentà la memòria d'actuacions a l'espai natural durant el 2004, com també la proposta del Pla anual per al 2005, que preveu aquestes intervencions de millora.

La directora general de Biodiversitat, Joana Xamena, explicà a aquest diari que «el projecte que em fa més il·lusió són les passarel·les per facilitar l'accés a la platja de les persones amb mobilitat reduïda, ja sigui per un impediment físic o perquè duen un cotxet d'infants».

S'Amarador disposa d'unes escales per arribar a l'arena. Ara s'hi instal·larà una rampa que també contribuirà a millorar el camí en general. «Aquest fet va lligat a la reconversió del sistema dunar perquè, amb una zona de pas sense dificultats, ja ens asseguram que la gent no vagi per altres rutes per on podria fer malbé aquell ecosistema», explicà la responsable.

D'altra banda, i en col·laboració amb S'Institut de Serveis Socials i Esportius de Mallorca, es compraran dues cadires de rodes especials per moure's per damunt l'arena, però encara s'estudia la seva gestió.

Per acabar, el sistema dunar de s'Amarador es protegirà per impedir-hi el pas. A més, s'hi muntarà un dispositiu per impedir que l'arena vagi cap a la zona humida i resti al mateix lloc fent sediment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris