algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Les Balears disposen des d'avui de 397 nous agents de Policia local i turístics

Es tracta de la major promoció d'agents des de la creació de la Comunitat Autònoma

Balears disposa des d'avui de 397 nous policies locals i turístics, que en les pròximes setmanes s'incorporaran als seus llocs de treball. Els agents, pertanyents a la 32a promoció de Policia local i turística, reberen ahir els seus diplomes acreditatius en un acte presidit pel president del Govern, Jaume Matas; el conseller d'Interior, José María Rodríguez, i la batlessa de Palma, Catalina Cirer. L'acte comptà també amb la presència d'una quinzena de batles de diverses localitats de Mallorca.

Dels 397 agents, 313 d'ells han realitzat el curs bàsic de Policia Local impartit per l'EBAP (Escola Balear d'Administració Pública), que en aquesta promoció ha augmentat la durada dels cursos de 500 a 800 hores, incloent a més noves matèries, com cursos d'idiomes o actuacions en casos de violència domèstica. Es tracta a més de la primera ocasió en què les classes, a més de fer-se a Palma, s'han descentralitzat en diferents subseus en Inca, Manacor, Menorca i Eivissa.

Els restants 84 agents formen part de la segona promoció de Policia turística, que s'afegeixen així als 129 agents de la primera promoció.

El president Matas destacà que aquesta promoció és la que més agents aporta a Balears des que es creà la Comunitat Autònoma. També subratllà els esforços que l'Executiu autonòmic ha duit a terme en temes de seguretat, com és el cas del registre de policies locals, creat per conèixer la situació de les plantilles en tots els municipis, la imminent llei de llei de policies locals o la dotació de 108 nous cotxes a les policies locals de Balears. En aquest sentit, Matas anuncià que en pròximes dates s'aportaran noves motocicletes a les policies locals. Per la seva part, Rodríguez recalcà «l'esforç humà i econòmic del Govern per garantir un model de seguretat que cobreixi les necessitats dels ciutadans».

En l'acte s'exhibí un vídeo que mostrava el treball duit a terme pels alumnes en els sis mesos de curs. Posteriorment, les autoritats lliuraren els diplomes a tots els alumnes, començant pels números un de les promocions de Mallorca, Menorca, Eivissa, Inca i Manacor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris