nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Comença la Primavera Arqueològica amb uns tallers per a petits i grans

El Museu ha acollit el cap de setmana l'activitat 'Jugam entre pedres'

C.V. / M.P. Manacor.
La vida quotidiana dels pobladors de Mallorca de la cultura pretalaiòtica. Ningú no restà ahir aliè a aquesta lliçó de la història dels avantpassats illencs. Pares, mares i fills, tots plegats, s'acostaren durant aquest cap de setmana a l'apassionant món de la cultura dels naviformes. Així arrancaren un conjunt de tallers d'arqueologia que s'han anomenat Primavera Arqueològica i que es desenvoluparan durant els mesos d'abril i maig a diferents jaciments de Mallorca. Aquest cap de setmana, el Museu d'Història de Manacor ha estat l'escenari del primer taller, anomenat «Jugant entre pedres».

Tot i que inicialment el taller s'havia de traslladar a l'escenari del jaciment de l'Hospitalet Vell, a Cales de Mallorca, el mal temps d'aquests dos darrers dies obligà a realitzar les activitats previstes a les dependències del Museu de Manacor, a la torre dels Enagistes.

Ahir diumenge, una vintena de famílies de Manacor participaren en el taller. Mitjançant un conte ambientat en la prehistòria mallorquina i utilitzant com a fil conductor un titella d'una petita cabreta que simbolitzava l'animal d'un ramat d'algun pastor pretalaiòtic, un equip de monitors especialitzats en la matèria, introdueixen els infants en el món dels naviformes, tot parlant-los de la vida quotidiana de la gent i de l'explotació dels mitjans naturals de l'entorn.

Si els nins restaren dins el museu construint navetes pretalaiòtiques amb fang, els seus pares feren una visita guiada pel jaciment de l'Hospitalet Vell. La directora del Museu i arqueòloga municipal, Magdalena Salas, guià la visita.

Els propers tallers d'arqueologia que estan prevists per aquests mesos són el de «Vine a descobrir els Talaitots» en el jaciment i museu arqueològic de Son Fornés; «L'espai talaiòtic: passeja per la Prehistòria», al puig de sa Morisca, a Calvià, i finalment, «Juguem com els romans», a la ciutat romana de Pollentia. «Es tracta que els diferents jaciments arqueològics puguin funcionar en xarxa i d'una manera conjunta», va explicar ahir la directora del Museu de Manacor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris