algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

La Guàrdia Civil dissol per segon pic el tall de trànsit organitzat per EU-EV

Els manifestants, sense permís, reivindiquen espais sense vehicles

Convocades pel grup municipal d'Esquerra Unida-Els Verds, una dotzena de persones realitzaren ahir a Santa Maria, per segon diumenge consecutiu, un acte reivindicatiu consistent en el tall del trànsit des de la plaça Hostals fins al carrer Llarg. Els manifestants reivindicaven novament, coincidint amb el mercat dominical al poble, la creació d'espais lliures de trànsit al nucli urbà i la posada en marxa immediata d'un pla d'adaptació per a vianants de diversos carrers del centre.

L'acte reivindicatiu començà a les 10 del matí i només durà uns vint minuts. La Guàrdia Civil, de la mateixa manera que diumenge passat, va dissoldre la concentració i obligà els manifestants a retirar la barrera que impedia el pas de vehicles al carrer Llarg. Com va reconèixer el portaveu d'EU-EV a l'Ajuntament, Guillem Ramis, els manifestants no disposaven del permís de Delegació de Govern per realitzar la concentració.

A pesar d'això, Ramis explicà que aquesta mateixa setmana havien presentat una instància a l'Ajuntament avisant la batlessa Rosa Vich (PSM) d'un nou tall de trànsit, «i la seva resposta fou novament ambigua, instant-nos a esperar la reunió de la comissió de mobilitat per al proper mes de maig», afirmà.

«Fa massa anys que esperam que el govern municipal del PSM faci qualque iniciativa per habilitar carrers i espais per a vianants», criticà.

Per la seva banda, la batlessa Vich manifestà ahir, sobre la nova protesta d'EU-EV, que «no la puc autoritzar perquè existeix un acord de ple en el qual decidírem crear una comissió de mobilitat i ara treballam en la reforma circulatòria».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris