algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Els embassaments es troben a més del 87% de la seva capacitat

Els aqüífers de Mallorca estan en aquest moment a un 55 per cent

L'abastiment d'aigua de cara l'estiu està totalment garantit. Així es desprèn de la capacitat actual dels embassaments, que es troben a més del 87 per cent de la seva capacitat, i dels aqüífers, que arriben al 55 per cent del seu volum.

Amb dades de primers d'abril, les reserves hídriques gestionades per Emaya són les següents. Hi ha emmagatzemats fins a 10,53 hm3, fet que representa el 87,71 per cent del total dels embassaments del gorg Blau i de Cúber. Dins les mateixes dates, però de l'any passat, aquests espais es trobaven a un 77,33 per cent, és a dir, 10 punts per davall que dins el 2005.

El gorg Blau es troba al 87,52 per cent, la qual cosa suposa un total de 6.442 hm3, és a dir, més de sis milions de metres cúbics. Per la seva part, l'embassament de Cúber està a un 88,01 per cent del seu volum. Això significa un total de 4.088 hm3, uns quatre milions de metres cúbics.

A més a més, des d'Emaya es realitzen captacions diàries dels embassaments, com també de la font de la Vila i de la d'en Baster. Cada dia es capten 12.960 metres cúbics d'aigua dels embassaments, mentre que de la font de la Vila se n'agafen 7.776 metres cúbics i de la font d'en Baster 9.504 metres cúbics.

D'aquesta manera, des d'Emaya s'ha assegurat l'abastiment d'aigua fins passat l'estiu sense cap tipus de problema.

Els aqüífers que gestiona la Conselleria de Medi Ambient es troben a un 55 per cent de les seves capacitats. Cada mes es realitzen mesuratges de control i des de principis del mes de febrer s'efectuen extraccions a la Marineta per tal de tenir totes les reserves hídriques a punt per a l'arribada de l'estiu.

Tot està llest, doncs, per a la propera estació estival. Les reserves hídriques es troben ja al 100% de la seva capacitat i el subministrament està assegurat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris