nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Els ciutadans estrangers de Palma ja superen el 18 per cent de la població

Ciutat té 70.881 habitants nascuts fora de l'Estat espanyol, la major part dones

Palma ha començat l'any 2005 amb una població estrangera que ja suposa més del 18 per cent dels seus habitants. Així es desprèn de les dades de l'Oficina del Padró de l'Ajuntament de Palma corresponents a l'1 de gener del 2005 i fetes públiques aquesta setmana.

Segons l'estudi fet pel cap del Servei de Població, Tomàs Lladó, el 18'16 per cent dels ciutadans de Palma (quasi un de cada cinc) ha nascut a l'estranger. Exactament això representa 70.881 habitants, la major part dones (35.893).

Per contra, la població nascuda a les Balears tan sols representa el 53'74 per cent dels ciutadans (poc més de la meitat), és a dir, 209.807 persones d'un total de 390.393.

Tots els altres són originaris de la resta de l'Estat espanyol. Dins aquest darrer col·lectiu tenen especial importància els andalusos, que representen el 9'70 per cent de la població de Palma (37.856 persones).

L'estudi del Servei de Població també indica quins són els barris més «palmesans», més «balears», més «espanyols» i més «estrangers».

En efecte, Son Riera, on està situat el poblat gitano de Son Banya, és el barri amb més percentatge de veïns nascuts a Palma (335 dels seus 384 habitants). Més enllà d'aquesta curiosa realitat, Sant Jordi i Son Sardina es mantenen com els següents barris amb més nascuts a Palma. Aquests són també els barris amb més ciutadans nascuts al conjunt de Balears.

D'altra banda, el barri amb més ciutadans procedents de la resta d'Espanya és Son Ximelis, a la zona de Son Roca. El 36,79 per cent dels seus veïns són nascuts a altres comunitats autònomes. Pel que fa a la barriada més estrangera, el 46'89 per cent dels ciutadans de Cala Major són nascuts fora de l'Estat espanyol.

Pel que fa a la nacionalitats més nombroses, després de l'espanyola se situa l'equatoriana. Aquest col·lectiu representa el 2'10 per cent de la població de Palma, és a dir, 8.191 persones. Els argentins són la tercera nacionalitat.

D'altra banda, l'estudi també revela altres detalls com que la mitjana d'edat entre la població de Palma és de 38 anys i cinc mesos, mentre que el 1986 era de 34 anys i 4 mesos.

El treball fet pel Servei de Població també recull que en 40 anys, entre el 1965 i el 2005, el nombre d'habitants de Palma s'ha duplicat i que la majoria de les altes produïdes en el padró en els darrers anys han estat de gent que procedia directament de l'estranger.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris