algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Peláez-Campomanes: «L'experiència ha estat molt positiva»

El comandant general Luis Peláez-Campomanes, que passa a la reserva, s'acomiadà de les tropes

El comandant general de Balears, Luis Peláez-Campomanes, s'acomiadà ahir de les tropes amb motiu del seu trasllat a la reserva, després de 42 anys de servei actiu a l'Exèrcit. L'acte tengué lloc a la Base General Asensio, amb l'assistència de les primeres autoritats militars de les Illes.

Tot i que el comandant general de les Balears es va acomiadar de la bandera, la intensa pluja que va començar a caure poc després, va impedir que es duguessin a terme la desfilada i l'homenatge als que van donar la vida per Espanya.

En el seu discurs, Peláez-Campomanes va fer un balanç «molt positiu» de la seva experiència al capdavant de la Comandància i va expressar el seu agraïment a totes les persones que han facilitat la seva tasca.

Peláez-Campomanes serà substituït provisionalment pel general segon cap Manuel Angel Cumbreño, que va expressar el seu reconeixement a la tasca desenvolupada pel comandant general, del qual va ressaltar la seva implicació personal per afrontar els canvis que ha suposat la implantació de l'Exèrcit funcional.

En aquest sentit, Peláez-Campomanes va manifestar que, amb l'externalització dels serveis, «el soldat es dedica exclusivament a missions de caràcter militar» i la tecnologia permet que qualsevol sistema d'armes es pugui utilitzar amb menys efectius, de manera que el resultat «al final és exactament el mateix». En les seves declaracions als mitjans de comunicació, el militar expressà la seva satisfacció per la recent modernització de la Base General Asensio i l'habilitació de noves instal·lacions.

Després de ressaltar les bones relacions que ha mantingut amb les institucions de Balears, va subratllar que les Forces Armades són un «organisme viu que està en contínua transformació», pel que «és convenient» que es vagin produint relleus a les direccions per «aportar coses noves». Finalment, i interrogat sobre la presència de vaixells de l'OTAN a Palma, destacà que la pertinença a aquesta organització obliga a «ser-li lleial» i destacà que «ningú entendria que a un vaixell o avió espanyol li possassin entrebancs a qualsevol altre país de l'aliança».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris