nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Representants de cinc formacions inspeccionen la neteja del camí a la Costa dels Pins

Membres del Lobby, Gadma, EU-EV i ERC inspeccionen la feina feta al camí de la Costa dels Pins

92728

Els representants de cinc organitzacions, un cop feta la inspecció. Al fons, la piscina de Pedro J. Ramírez. El dirigent del Lobby, Jaume Sastre (esq), fa el signe de la victòria.

C.V.

C.V./M.P.Son Servera
Representants de cinc organitzacions -Lobby per la Independència, Grup d'Amics en Defensa del Medi Ambient (Gadma), Esquerra Unida-Els Verds i Esquerra Republicana- inspeccionaren ahir matí in situ la neteja a fons i per sorpresa realitzada divendres per una empresa privada al camí públic de la Costa dels Pins, en el terme de Son Servera, i que dóna accés al mar i a la piscina que usufructua el periodista Pedro J. Ramírez.

D'ençà fa uns dotze dies, el Lobby i Gadma ja anunciaren a Delegació del Govern que anirien a netejar aquest camí i el bocí de costa situat a devora. Però la sorpresa fou tal que, vint-i-quatre hores abans de l'acte organitzat pel Lobby i Gadma (a les quals se li sumaren altres formacions), una empresa privada contractada per l'entitat urbanística de la Costa dels Pins i retribuïda per l'Ajuntament, ja realitzà les tasques de neteja del lloc.

Malgrat la forta pluja que es deixà caure durant tot el matí, els grups van fer acte de presència a l'esmentat camí públic per tal de revisar la feina feta el dia anterior i per deixar constància que «sense la nostra pressió, segurament la Sala no l'hauria fet net».

Devers una trentena de persones, entre reprensentants de les cinc organitacions esmentades i també veïns de la Costa dels Pins, aprofitaren per reivindicar «que els rics i poderosos no ens han de prendre el territori de la nostra illa», tal i com va manifestar el portaveu de Gadma, Bernat Fiol.

A més, Fiol afegí que «és una autèntica vergonya que s'hagi regalat un bocí de territori a un amiguet, tal com féu Jaume Matas amb Pedro J. Ramírez en el seu moment». El representant de Gadma també qualificà de vergonyós el fet que «l'Ajuntament hagi deixat abandonat durant molts d'anys el camí i ara, en només vint-i-quatre hores, ja l'hagi fet net. Segur que ho han fet per la nostra pressió, emperò no deixen d'estar induïts per la por als poderosos».

Per la seva banda, el dirigent del Lobby per la Independència, Jaume Sastre, assenyalà que «el batle Damià Ripoll, com a majordom de Pedro J. Ramírez que és, ha enviat les seves brigades a netejar el camí. Ja ens va bé, encara que arribi en el darrer tren». A més, Sastre reiterà que «la reivindicació del litoral és exactament el mateix que reivindicar el pas pels camins públics».

Així mateix, Jaume Sastre recordà que «Pedro J. em denuncià per coaccions i amenaces, després que jo ja l'hagués denunciat a ell per no complir la Llei de Costes. Però aquest contenciós pot acabar amb el president Matas assegut al banc dels acusats per prevaricació».

Per la seva part, Joan Lladó, cap d'ERC a les Balears, reivindicà la transferència de la gestió de la Demarcació de Costes a la Comunitat Autònoma «que és la manera més directa que els illencs, que són qui millor coneixen el territori, puguin dirigir aquesta qüestió».

L'única regidora serverina present a la trobada, Conxi Peña, d'EU-EV, advertí que «vigilaré de ben a prop les factures de la neteja dels camins que arribin a la Sala, perquè dos mil euros per netejar aquest únic camí em semblen excessius». El representant d'Els Verds, Andreu Pasqual, declarà que «no és la nostra feina netejar un camí, sinó reivindicar el seu lliure accés. La privatització inadequada i il·legal dels camins públics és un problema general arreu de Mallorca que s'ha de solucionar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris