muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

S'Institut organitza una diada per integrar els discapacitats psíquics

Unes 170 persones conviuen aquest cap de setmana a un hotel

Un grup de discapacitats psíquics i els seus familiars gaudeixen del seu temps lliure del cap de setmana a un hotel de la Platja de Muro amb un seguit d'activitats entretingudes i diverses. La jornada, organitzada per S'Institut de Serveis Socials i Esportius de Mallorca, serveix perquè aquestes persones discapacitades psíquiques convisquin i comparteixin les emocions i els sentiments.

Mentre els discapacitats psíquics gaudeixen de les jornades «Convivència, Respir i Formació», els pares i cuidadors aprofiten el cap de setmana per informar-se sobre qüestions que els preocupen força, com són les relacionades amb la sexualitat i l'afectivitat del col·lectiu. «Volem la integració i la normalització d'aquest col·lectiu a la societat», explicava ahir la directora de l'àrea d'Igualtat d'Oportunitats, Margalida Capó, que acompanyà el grup durant el dia d'ahir.

Així, Capó es mostrava satisfeta perquè aquest tipus d'activitats no suposen cap despesa econòmica, ni per les famílies ni per S'Institut, ja que es duen a terme a través d'un conveni amb l'Ibatur, de la Conselleria de Turisme, que fa l'aportació econòmica amb la finalitat de desestacionalitzar l'oferta turística.

D'aquesta manera, ahir, mentre les persones discapacitades s'ho passaren d'allò més bé amb les activitats de jocs i música, que els havien preparat els monitors, els pares i cuidadors seguiren amb molta atenció les paraules del metge especialista amb sexologia, Joan Ferrer Riera, que els recomanà que fossin ells els qui donassin als seus fills informació sobre la sexualitat.

Al capvespre la llicenciada en Dret, Encarnación Vela, oferí una ponència sobre la incapacitat. Avui les activitats es perllongaran fins a les 18:00 hores, amb diferents activitats juvenils amb els monitors. Margalida Capó explicà ahir que la intenció de S'Institut és donar continuïtat a aquestes jornades, que ja s'iniciaren l'any passat, amb molts bons resultats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris