algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Mercadona podria tenir una posició dominant si explota el nou mercat

El Govern no donarà noves llicències a grans superfícies en 10 anys

L'Ajuntament d'Inca haurà de decidir la propera setmana a quina empresa concedeix l'explotació del supermercat previst a l'edifici del nou mercat cobert d'Inca.

Dues empreses són les que han presentat les seves propostes: Hipercor i Mercadona. Si bé l'oferta econòmica d'aquesta darrera és la més beneficiosa per a les arques municipals, sembla que aquesta empresa podria incórrer en un dels criteris que preveu la Llei de comerç del Govern balear anomenat «posició dominant de mercat» i que, segons sembla, ha estat un dels motius pels quals a Palma s'han denegat llicències d'obertura a algunes empreses propietàries de grans superfícies.

Es considera posició dominant de mercat quan una empresa instal·la en una mateixa àrea d'influència diversos comerços d'una determinada gamma de productes. Aquesta circumstància es dóna a Inca amb l'empresa Mercadona que té ja un establiment obert, a la Gran Via de Colom, de la mateixa categoria que el projectat en el nou mercat cobert.

De moment, l'Ajuntament d'Inca té sobre la taula les dues propostes i és qui ha de decidir quina és la més beneficiosa, però tenint en compte que l'empresa no podrà instal·lar-se a Inca sense la prèvia autorització de la Conselleria de Comerç, seria prudent que des de l'Ajuntament es demanàs un dictamen previ, en el qual ja es descarta qualsevol anomalia.

Per concedir una llicència d'activitat a una gran superfície, la Conselleria de Comerç es fonamenta en uns informes tècnics però també té en compte un informe que realitza un consell consultiu i que valora, entre altres aspectes, una possible posició dominant de mercat. Aquest darrer requisit es converteix a Inca més important tenint en compte que el Govern no donarà noves llicències per instal·lar grans superfícies a la ciutat en els propers deu anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris