nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

Els propietaris dels xalets de Llucalcari demanaran l'empara del Constitucional

Intenten evitar la demolició de les quatre cases tal com ha ordenat el Suprem

78870

Els propietaris de les polèmiques cases de Llucalcari les volen conservar així com sigui.

Els propietaris dels quatre xalets de Llucalcari, a Deià, presentaran recurs d'emparament davant el Tribunal Constitucional (TC) per evitar que s'executi la sentència del Tribunal Suprem (TS), que va ordenar el seu esbucament en el termini de dos mesos. Si aquesta petició no prospera, estan disposats a arribar als òrgans de Justícia de la UE. De moment no es plantegen sol·licitar indemnitzacions, perquè l'objectiu és impedir la demolició. El que si faran serà investigar si «qualcú» va prevaricar a l'hora de concedir les llicències a unes obres que vulneraven la normativa.

Així ho anunciaren els missers de la defensa, Jaime Lamas i Carlos Pipino. Els titulars de les cases, segons els seus representants legals, consideren que la decisió del TS és «injusta» perquè les obres es realitzaren amb «la bendició de tots els organismes públics (Ajuntament de Deià, Govern i Consell)». Tanmateix se senten agraviats perquè existeixen «desenes de milers d'edificacions» que es troben en situacions similars i «ningú actua contra elles». Lamas defensà la conservació de les cases des del punt de vista legal i mediambiental. En aquest sentit, assegurà que «pocs xalets estan tan integrats al paisatge». També assegurà que els propietaris s'encarreguen de cuidar el seu entorn.

Pipino recordà que l'unic dany que va patir el paisatge a causa de les construccions es va generar per la conversió en explanades dels bancals originals. A continuació advertí que l'operació de restitució del paisatge, prevista a la sentència del Suprem, provocarà «un impacte mediambiental que durarà anys». Pipino anuncià que pròximament mantindrà contactes amb les institucions públiques, començant per l'Ajuntament de Deià, per tal de transmetre'ls la sensació d'«indefensió» que tenen els propietaris, tots ells estrangers. Els missers subratllen que el GOB, que ha exercit d'acusació, ha enfocat el procés sobre les cases de Llucalcari com a «cas exemplar» per a la resta de conflictes urbanístics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris