bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El 'clan andalús' del PSIB utilitza immigrants per 'controlar' el partit

L'estratègia passa per afiliar-los de manera massiva a les agrupacions

L'anomenat clan andalús del PSIB-PSOE, liderat pel secretari general de l'agrupació palmesana de Ponent, Ramon Torres, el senador Joaquín Bellón i el militant de Llevant Joaquín Chinchilla, està intentant «desembarcar» a la resta d'assemblees locals de la capital balear per assegurar-se el poder intern del partit. Segons explicaren a DdB fonts de la formació, l'estratègia que han encetat consisteix a afiliar massivament persones fàcils de controlar i teòricament «pròximes» als posicionaments del clan. Per començar, han tramitat la sol·licitud d'ingrés a l'agrupació socialista de Palma-Llevant de vint-i-un immigrants. Aquest grup de ciutadans provenen fonamentalment d'Equador, Argentina i Brasil i estan liderats per Leonardo Ferreira, un home de confiança de Bellón i Torres, conegut per la seva «habilitat» per aconseguir papers als extracomunitaris que es troben en situació irregular.

Precisament, la implicació de Ferreira i l'intent de «desembarcament» massiu va aixecar sospites en alguns dels 250 militants que té Palma-Llevant (la segona agrupació més nombrosa de Balears), que presentaren al·legacions a les peticions d'afiliació. Els al·legants tenien dubtes referits a la identitat dels estrangers i sobre els motius que els impulsaven a afiliar-se. Quan es va convocar els sol·licitants perquè responguessin a aquestes al·legacions, tal com preveuen els estatuts del partit, aquests no s'hi presentaren. Posteriorment la direcció de Llevant envià l'expedient a Madrid, on el PSOE federal decidirà si finalment dóna d'alta els immigrants.

Una vegada que Ferreira conegué l'obertura de l'expedient i la paralització de les afiliacions que ell coordinava, es presentà a una reunió de l'executiva de Llevant amb cinc o sis dels estrangers.

Allà s'adreçà als dirigents de l'agrupació amb l'amenaça d'«organitzar un escàndol» i «de contar-ho tot a la premsa». Tanmateix, assegurava que en tot moment estaria protegit per «la gent de Ponent» i que totes les seves actuacions estaven avalades pel senador i secretari d'organització de Ponent, Joaquín Bellón, i el regidor socialista de l'Ajuntament de Palma, l'esmentat Ramon Torres. Ambdós, juntament amb Chinchilla, integren la «connexió» Úbeda, en honor del poble de Jaén on tots ells varen néixer.

Bellón va tenir un paper molt destacat en el darrer procés congressual del PSIB (estiu del 2004), ja que era un dels líders de l'anomenat «sector crític» que s'oposava a la línia i als candidats oficialistes, encapçalats pel secretari general del partit, Francesc Antich.

Després del rotund fracàs que patiren ells i les seves tesis, tant al congrés regional com a l'insular, Bellón se centrà a perfilar l'estratègia per controlar les agrupacions de Ciutat. Lluny de l'actitud conciliadora de Llevant, Eixample i Nord, Ponent -amb Bellón i Torres al capdavant- mantenen la idea de marcar un perfil propi, contraposat al que ells consideren el «sector nacionalista», representat pel president de la coordinadora de Palma, Celestí Alomar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris