nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El Govern crea dos òrgans de debat i consulta sobre el transport aeri

Vol implicar experts i agents socials en la recerca de solucions

El Govern balear ha decidit crear dos òrgans d'assessorament i debat per abordar i cercar solucions respecte dues qüestions de cabdal importànica per les Illes: la cogestió dels aeroports i la millora del transport aeri. La vicepresidenta de l'Executiu, Rosa Estaràs, informà que en el primer cas es constituirà un comitè assessor que opini i ajudi a definir els detalls del que podria ser, en un futur proper, la gestió compartida dels aeròdroms de Son Sant Joan, d'Eivissa i Maó. La idea inicial del Govern és entrar a administrar les esmentades instal·lacions juntament amb l'Executiu central, els consells insulars, els ajuntaments afectats i la iniciativa privada. El Comitè estarà presidit per la consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, i comptarà amb representants de Turisme i Ecomomia, els tres consells, els ajuntaments, les cambres de Comerç i els directors de cada aeroport. També hi seran les patronals de les companyies aèries, les aerolínies, el delegat d'Aviació Civil, Fernando Piña, CCOO, UGT, les empreses de «handling» i els concessionaris dels serveis aeroportuaris.

Pel que fa al transport aeri es crea la Mesa balear (la insular ja existeix). El president serà Fernando Piña. També hi haurà tres representants del Govern, membres dels consells, les cambres, CCOO, UGT, Caeb, PIME i el Consell Balear de Consum, tot i que, segons postil·là Estaràs, posteriorment es podran incorporar altres experts en la matèria.

La Mesa es reunirà de manera periòdica i els objectius són col·laborar amb les institucions per millorar l'actual declaració de servei públic dels vols interilles i ampliar-la als trajectes que uneixen l'Arxipèlag amb la Península.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris