muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
13°

Els pescadors, disposats a vendre el peix en els mercats municipals

El sector pesquer presentà a Moner les seves reinvidicacions

Els pescadors estan disposats a demanar als responsables dels mercats municipals que els deixin les pedres o parades, per poder vendre el seu producte, si no s'arriba a un acord amb els peixaters.

Els representants dels pescadors es varen reunir ahir amb la consellera d'Agricultura i Pesca, Margalida Moner per comunicar-li les seves reinvindicacions i per fer-li entrega d'un document en què es reflecteixen nou punts de conflictes i les solucions que demanen. Moner assegurà que «el Govern no intervindrà en aquest conflicte, ja que tan sols és enfrontament econòmic entre dos sectors molt importants. El que sí que farem serà incentivar el diàleg perquè arribin a una entesa».

El president d'Asaja, Biel Company, assegurà que «com a organització de productors demanam que es compleixin les normatives europees en aquest sentit» i detallà alguns dels punts del document que s'ha presentat a la consellera. En aquest document demanen que es respectin totes i quantes activitats comercials poden realitzar com a organització de productors; l'exclusivitat com a responsables de les zones restringides de Sa Llonja; la capacitat de decidir els horaris; les condicions de les subhastes, i la possibilitat d'intervenir en aquestes. Un dels punts més conflictius en aquesta crisi és la negativa dels pescadors d'informar sobre les quantitats capturades i sobre aquest tema, tan sols es comprometen a informar de les espècies que trauran a subhasta.

Per la seva part, el president d'Opmallorca Mar, Bernat Bonet, assegurà que «s'ha de tenir present que dins aquest enfrontament varen ser els peixaters els que varen decidir unilateralment no assisitir a les subhates ni comprar-nos peix i ells són els responsables que no hi hagi peix mallorquí en els mercats» i afirmà que «demanarem a les administracions que es facin estrictes controls al peix que s'està venent, per aclarir que es compleixen totes les normatives, tant d'etiquetatge de procedència o de possibles vendes de peix descongelat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris