algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Els expedicionaris es topen amb el Yeti

El grup visità el monestir de Khumjung on es guarda un tros de crani de l'home de les neus

Els expedicionaris mallorquins seguiren ahir les petjades del Yeti. Existeix? Cap dels habitants de la regió de Solu-Khumbu -els xerpes- és capaç de negar-ho. D'aquest humanoide que habita les llegendes de l'Himàlaia, i que alguns investigadors associen a alguna forma imprecisa d'ós tibetà, es guarda una prova al monestir de Khumjung, on el grup pogué veure un tros de crani del Yeti.

Després de dos dies d'aclimatació a Namche Bazar (3.440 m.), Jopela, Oli i «els dos Tolos» s'han posat novament en marxa en direcció cap a Tengboche (3.860 m.), on passaran la nit. Mentrestant, un grup de 50 yaks i 16 portejadors són ja de camí cap el Camp Base de l'Everest amb devers mitja tona de material de muntanya. El Sagarmatha/Txomolungma és de cada vegada més a prop, cadascun d'ells ho sap i això fa augmentar la tensió. Especialment quan observaren ahir, des dels voltants de Khumjung, el polsim de neu que s'aixecava, empès per vents que anaven a més de cent quilòmetres per hora, a prop dels nou mil metres, per sobre del sostre del món.

L'estat d'ànim del grup és bo i Jopela ja no es lamenta tant del seu mal d'esquena. Conjuntament, tots ells s'estan aclimatant força bé a l'altura. Mentrestant, les converses diàries oscil·len entre els records familiars, l'hora ideal per atacar el cim de l'Everest o l'eficàcia del model judicial, del qual en Tolo Quetglas en sap molt. Tal vegada per això, les «discussions» prenen més força quan Jopela i Oli confronten les seves visions sobre allò que és just o, fins i tot, sobre la trascendència de l'ésser humà, moment en el qual en Tolo fa de «jutge».

Tot i això, les relacions del grup són excel·lents i l'objectiu de dur Mallorca a dalt de tot els acaba d'unir a tots, fins i tot en els moments de major tensió. Les polèmiques negociacions amb els xerpes o els problemes en el trasllat del material de Katmandú a Lukla són ja records llunyans, mentre que les impressions més recents giren entorn de Khumjung i el crani del Yeti, a més de Calleja.

Tot i que el seu llinatge fa sospitar de qualsevol història que et pugui contar, Jesús Calleja és una persona íntegra, entranyable i comunicativa, tot un senyor de la muntanya amb el qual els expedicionaris mallorquins han tengut oportunitat de compatir moments excepcionals.

Aquest escalador lleonès, de 40 anys, es passa més temps al Nepal que a casa seva. Gran coneixedor de la cultura del país, Calleja és el guia ideal per «deixar-se perdre» per aquest món, als peus de l'Himàlaia. Ara, emperò, ha decidit emprendre l'aventura en solitari d'assolir el cim de l'Everest.

La seva presència farà impossible que, a partir d'ara, la seva figura i el seu nom no entrin a formar part d'aquestes cròniques. Jesús Calleja amaga molts de secrets, però cap d'ells són un conte. Poc a poc ho desvetllarem tot.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris