algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Netejada sorpresa del camí de Costa dels Pins

La brigada de la urbanització actua un dia abans que el Lobby, Gadma, EU-EV i ERC

57948

Vista general del camí, on s'havien acumulat branques del temporal i deixalles de tota casta. Després de molts d'anys de deixadesa, sembla que la brigada s'afanyà ahir per fer una bona feina.

A.B.
Ahir, i des de primera hora del matí, dos operaris d'una empresa privada netejaren a fons el camí públic de Son Servera que dóna accés al mar i a la piscina que usufructua el periodista Pedro J. Ramírez. L'empresa va ser contractada per l'entitat urbanística de la Costa dels Pins i retribuïda per l'Ajuntament.

La neteja d'ahir es pot qualificar de sorprenent perquè la brutícia duia anys al camí i perquè el batle Damià Ripoll (PP) defensava, fa pocs dies, que netejar-lo no era «prioritari». Els operaris feren la feina un dia abans de la data anunciada pel Lobby per la Independència i el Grup d'Amics en Defensa del Medi Ambient (Gadma) per recollir tot el fems que hi havia a l'indret. Aquesta acció, que està fixada per avui dematí, a partir de les 10'30 hores, compta amb el suport d'Esquerra Unida-Els Verds i d'Esquerra Republicana.

Els convocants denunciaren que «l'Ajuntament de Son Servera no ha satisfet les reiterades demandes perquè es netegi aquesta zona per facilitar el pas als veïns i a la resta de ciutadans». Curiosament, la reivindicació, realitzada fa nou mesos pel Lobby, no va ser considerada fins ahir.

De fet, Damià Ripoll, que es comprometé a fer la neteja el passat mes d'estiu, manifestà després, i en diverses ocasions, que no era un dels temes «més urgents» del municipi. Ripoll, tanmateix, comentà ahir que «la netaja ha estat una decisió de l'entitat col·laboradora, que em va ser notificada aquest dijous. Em va semblar bé. He de dir també que hauria estat una vergonya que gent de fora hagués vengut a fer els nostres camins nets».

El batle insistí que la decisió «no és municipal», tot i que la factura la paga l'Ajuntament i la feina es fa just un dia abans de l'arribada dels voluntaris. «Nosaltres no hem triat el dia, ho han encarregat els veïns. A principis de gener, i des de l'entitat col·laboradora, ens varen passar un pressupost de 2.000 euros per fer una neteja de les zones verdes. Nosaltres donarem el vistiplau, i llavors són ells els que ho contracten tot».

El batle Ripoll comentà que «la urbanització de la Costa dels Pins manté aquesta entitat que col·laboradora amb l'Ajuntament. L'entitat estableix les necessitats dels veïns, les envia a l'Ajuntament, i llavors elaboram un pressupost, sobretot per manteniment i neteja. De moment s'ha fet la neteja de dos camins públics. Ahir se'n va fer un altre, i ara en queden dos més. També hem duit a terme altres actuacions a la urbanització: hem sembrat gespa, pins i hem posat nova il·luminació».

L'administrador de l'entitat col·laboradora, Santiago Sevillano, apel·là a «les casualitats de la vida» per justificar que, precisament ahir, es dugués a terme la netejada del camí.

Sevillano precisà que «es fan nets diferents punts, com cada any, en el mes d'abril. L'entitat urbanística col·labora amb la Sala i té caràcter oficial a l'hora d'executar les obres. Nosaltres vigilam el desenvolupament de la Costa dels Pins. Allà on no pot arribar l'Ajuntament hi som nosaltres, tot i que som independents». Sevillano afegí que «vàrem encarregar a l'empresa que ens fa la neteja que s'ocupés de cinc zones verdes que estaven brutes, i ha estat l'empresa que ha decidit que aquesta zona es fes neta avui (per ahir). Devien tenir un buit».

La imatge que oferia ahir el camí públic que condueix a la zona de domini públic marítimo-terrestre no tenia res a veure amb la que mostrava fa just uns dies i des de fa anys, quan l'accés al mar era molt difícil. La brutícia, les branques i les herbes s'han retirat, i han donat pas a un camí transitable i amb vista a la mar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris