algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Govern i consells confien que ZP accepti les peticions en carreteres

El PP desafia UM a demostrar que sap negociar millor que ells

El Govern i els tres consells confien que Madrid no posi pegues a les seves peticions en matèria de carreteres i permeti que les institucions insulars tenguin encomana de gestió per poder licitar i adjudicar quan vulguin les futures infraestructures. Així ho varen assegurar ahir la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, i la presidenta de Menorca, Joana Barceló (PSIB), després de la Conferència Sectorial de Carreteres, que reuneix el Govern amb els consells insulars.

El Govern encara no ha comunicat al Ministeri de Foment que els consells portaran la batuta de les negociacions i que reclamaran l'encomana de gestió dels projectes a negociar. Segons Estaràs, aquesta qüestió no ha de suposar cap problema perquè l'Executiu disposa d'un informe jurídic que avala la possibilitat que els consells puguin licitar i adjudicar les carreteres, un fet que no es preveia en la proposta de conveni presentada per Foment.

Amb el plantejament actual, els consells seran els encarregats de plantejar les obres que considerin prioritàries i el calendari d'execució en la reunió que es mantendrà amb el Ministeri de Foment el proper dimarts dia 19, i no aquest dilluns com es preveia.

El Consell de Mallorca considera prioritari el segon cinturó (103 milions d'euros) però també reclamarà la inclusió a l'acord del tercer carril de la via de cintura (19 milions), la variant de Son Servera (7 milions). A més llarg termini, es proposa el soterrament del passeig marítim, el tercer carril de l'autopista des d'Alcampo a Inca, i les variants del Port de Pollença, Sineu, nord d'Inca, Sencelles i Porto Cristo.

Per la seva banda, el portaveu del PP balear, Miquel Ramis, desafià ahir Unió Mallorquina a demostrar la seva «habilitat» per negociar amb Madrid, després que representants d'aquest partit haguessin advertit que l'escassa capacitat negociadora del Govern havia fet perdre inversions de l'Estat cap a les Illes Balears.

«Que UM és un bon negociador no en tenim cap dubte», respongué hores després el conseller d'Obres Públiques del Consell de Mallorca, Antoni Pascual (UM), referint-se al fet que el seu partit hagi estat capaç de controlar el Consell amb tres consellers i pactant amb l'esquerra o amb el PP. «Ara el que toca és defensar els interessos de Mallorca i demostrar la nostra capacitat negociadora», assegurà.

Si Pascual ja s'havia mostrat a favor d'assumir el protagonisme de les negociacions amb Madrid, la presidenta del Consell de Menorca, Joana Barceló, també donà suport ahir a la proposta. La socialista advertí que no serà complicat arribar a un acord amb Madrid i destacà que una encomana de gestió permetria avançar les futures actuacions. «Tot allò que sigui obtenir inversió ens interessa a tots», afirmà Barceló, qui apostà per establir una «estratègia conjunta» en les negociacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris