nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

EV reclama a Rosselló 14.000 euros de dietes i part del sou de diputada

L'exconsellera se sent humiliada i assegura que la direcció del partit pressiona perquè se'n vagi

Els Verds de Mallorca han remès un carta a la seva representant institucional, Margalida Rosselló, perquè reintegri al partit els 14.000 euros que ha percebut en concepte de dietes per part del Consell i l'«excedent» entre el seu sou de diputada i el que cobraria com a professora d'institut. A més, la direcció de la formació ecologista li exigeix que torni el telèfon mòbil que actualment utilitza.

Rosselló diu que ja se sent prou humiliada i entén que tot forma part d'una estratègia per forçar la seva expulsió o la seva renúncia voluntària.

Segons el coordinador d'EV, Miquel Àngel Llauger, aquests «deutes» s'han acumulat en funció de l'acord establert entre l'organització i els seus càrrecs públics. Rosselló, recorda Llauger, no paga la seva «quota» de parlamentària des de l'inici de legislatura (juny de 2003); mentre que de les dietes derivades del Consell de Mallorca les va deixar d'ingressar al partit coincidint amb la celebració del darrer congrés (octubre de 2004), que el sector de l'exconsellera de Medi Ambient va perdre per un vot.

Margalida Rosselló, per la seva banda, va rebre amb sorpresa la missiva del partit que fins fa uns mesos coordinava. En la seva opinió, els actuals dirigents d'EV volen castigar-la per les declaracions públiques que darrerament ha realitzat contra la línia «oficial» del partit. En aquest sentit, sosté que la intenció de l'equip de Llauger és «forçar la situació» i provocar que abandoni la militància i renunciï a l'escó que ocupa, tant a la Cambra autonòmica com al Consell de Mallorca.

La relació entre Margalida Rosselló i la cúpula d'EV està en ple procés de degradació. La situació és cada vegada més tensa i ambdues parts tenen clar que s'ha de cercar una sortida de manera urgent. La diputada no està disposada a entregar l'acta que aconseguí a les eleccions autonòmiques del 2003 sota les sigles ecologistes. Tanmateix reconeix que la seva vinculació a l'organització que teòricament representa és cada vegada menor. «Ja no particip de cap acte de partit», assegura la parlamentària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris