muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Els peixaters denuncien els pescadors i amenacen de dur Moner als tribunals

La consellera torna a fer costat els pescadors i diu que no intervendrà al conflicte

El gremi de majoristes i detallistes del peix de Mallorca va enviar ahir una carta a la consellera d'Agricultura i Pesca, Margalida Moner, en la qual amenacen de dur-la als tribunals per acusar-los de pactar un preu mínim en la compra de peix a la Llonja.

El president del col·lectiu, Francesc Bauzá Giménez, va presentar ahir nou denúncies contra l'Organització de Productors Mallorcamar (que representa el sector pesquer), quatre d'elles a la Direcció General de Pesca, dos a la Conselleria de Salut i Consum, dos a l'Autoritat Portuària i una a l'Ajuntament de Palma.

Bauzà va assegurar que la venda directa a la Llonja és «il·legal» ja que «la Llonja no és una peixateria». Pel que fa a les amenaces de denúncies fetes des del sector pesquer, el majorista assegurà que «estan ben tranquils».

Per la seva part, Moner va assegurar ahir que ella pot oferir «poques explicacions» en el conflicte obert a la Llonja pel peix i va insistir que la posició del Govern en aquest tema és «no ser intervencionista» i «ajudar únicament a suavitzar el problema». En declaracions a Ultima Hora Punto Radio, Moner va assegurar que si ha de donar explicacions «les donaré, però entenc que són poques, perquè són dos sectors enfrontats», va dir la consellera.

Així, reiterà que el Govern «no ha de donar solucions, sinó que venedors i compradors han d'apropar posicions». «Si s'eternitza, hauríem d'entrar en el conflicte per ajudar a suavitzar-lo i per intentar trobar un acord. Però si els dos es volen pegar, difícilment es deixaran de pegar», subratllà.

La consellera es mostrà partidària que els pescadors venguin al detall a la Llonja, ja que entén que en aquell recinte «es compleixen les condicions sanitàries». «No és que vagin a la Plaça d'Espanya a vendre el peix», va dir Moner, que defensà la posició dels pescadors de mantenir la barrera de la discòrdia, si es compleixen les normatives.

D'altra banda, la consellera es reunirà avui amb els representants dels pescadors i d'OP Mallorcamar per atendre les seves peticions de forma urgent. «Estic a disposició d'ambdues parts. Espero que l'altra també es posi en contacte amb mi per cercar solucions», digué.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris