cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Una segona sentència resol a favor de la Sala en el conflicte amb Gesa

Un jutge entén ara que la denegació de la llicència és correcta

Una nova sentència del Jutjat Contenciós número 2 de Palma dóna la raó a l'Ajuntament de Capdepera i dictamina que la denegació de la llicència municipal a Gesa per la prolongació d'una línia àeria existent és correcta. L'autorització per construir una subestació al terme municipal i la negativa de Gesa a assumir el sobrecost de soterrar les línies, tal com es preveu a les normes subsidiàries de l'Ajuntament, ha generat un greu conflicte entre ambdues administracions, que es ve perllongant des del 2002.

Aquesta segona sentència és totalment contradictòria a la que fa dues setmanes dictà, curiosament, el mateix Jutjat dContenciós per un altre recurs també interposat per Gesa davant una altra denegació de llicència municipal en la qual el jutge resolgué a favor de l'empresa concloent que no estaven obligats a soterrar les línies d'alta tensió.

Així ho va explicar el batle de Capdepera, Joan Ferrer, (PP). «Gesa va interposar tres contenciosos contra l'Ajuntament perquè li havíem denegat llicència per dur línies aèries en tres casos diferents. Fa 15 dies, el Jutjat Contenciós donà la raó a Gesa i després ahir el nostre advocat ens va comunicar de l'existència d'una altra sentència del mateix jutjat que ens dóna la raó a nosaltres».

A la nova sentència es denega la interposició del recurs i el jutge reconeix que l'Ajuntament de Capdepera compleix el pla director sectorial energètic i que la denegació de la llicència és correcta. Alhora estableix que té coneixement que hi ha una sentència anterior contradictòria i aconsella que el mateix jutjat unifiqui criteris.

D'altra banda, ahir es va dur a terme una junta de portaveus per decidir si s'havia d'interposar un recurs contra la primera sentència a favor de Gesa i es va acordar tirar-ho endavant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris