bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El nucli de Cales de Mallorca està deteriorat pel seu abandonament

Brutor en els marges i fanals al terra són una constant a la zona


El que abans fou el nucli turístic per excel·lència i gairebé exclusiu de Manacor, és avui un lloc oblidat. Lluny queda aquell temps d'esplendor en el qual Cales de Mallorca rebia un turisme conegut ara com a de qualitat i els manacorins hi obrien negocis destinats als turistes. Avui, molts d'aquests «souvenirs» han tancat i l'aspecte de molts d'aquests establiments demostren que corre mal temps per Cales de Mallorca.

Quan han passat vàries dècades des que Cales de Mallorca s'establí com a nucli costaner, la zona encara no ha estat formalitzada per l'Ajuntament, per la qual cosa encara no compta amb serveis indispensables, quan el Consistori cobra contribucions als residents.

Així, ja des que s'abandona la carretera que arriba a Portocolom, es comença a fer evident l'abandonament que pateix la zona. Grans solars de garriga i pinars plens de deixalles, com ara papers, botelles o llaunes, donen la benvinguda als visitants. Ja dins el nucli costaner, continua la imatge degradada i d'abandonament. Moltes voravies del centre s'amaguen davall les herbes que, a pocs mesos d'arribar la temporada turística de l'estiu, ningú s'ha preocupat en arrabassar.

A més, alguns senyals de direcció o indicadors són molt poc útils, ja que amb el pas del temps han caigut o no es poden llegir perquè s'han esborrat. Així mateix, hi ha diversos fanals que estan al terra, alguns punts de recollida de fems acumulen taules, cadires, electrodomèstics i tot tipus de residus que, juntament amb les pintades i grafits de les parets, només ajuden a empitjorar la imatge de Cales de Mallorca. L'asfalt dels carrers i les vies de les rodalies no presenten un aspecte gaire millor ja que estan plenes de cruis.

En moltes ocasions els veïns han manifestat les seves queixes per aquest abandonament i una de les qüestions que reivindiquen amb més ganes des de fa anys és que l'Ajuntament de Manacor faci efectiva la foramiltzació de la urbanització. Els residents es queixen de tot això i consideren que és un greuja comparatiu en relació a les altres zones turístiques el fet que paguin contribucions i no tenguin els mateixos serveis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris