algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Vist per a sentència el judici contra Sebastià Pol per 15 agressions sexuals

«El sàdic de l'ascensor» tornà a demanar la castració química al seu torn d'última paraula

103618

Sebastià Pol, a l'Audiència Provincial, és conduït a presó després del judici.

E.L.V.

Després de tres intenses jornades, el judici contra Sebastià Pol, conegut com 'el sàdic de l'ascensor', quedà ahir vist per a sentència. Pol, per a qui el fiscal demana 103 anys de presó per 14 delictes d'agressions sexuals a menors i un més a una major, tornà a demanar al tribunal la castració química, tal com féu el 1987, quan ja va ser condemnat a 69 anys de presó per altres 26 delictes similars.

«Vull que se'm faci la castració química el més a prop de la meva província (...), he vist que Catalunya és un dels llocs on se'm podria sotmetre a la castració, així podria estar a prop dels meus pares», comentà Pol, qui insistí que no desitja tornar a Herrera de la Mancha.

En aquest sentit, el seu advocat defensor demanà també que s'eviti el seu ingrés en aquesta presó «perquè seria home mort», i demanà que se li realitzi la castració química «perquè la seva estança a presó no ha servit per restablir-lo sinó per empitjorar les seves condicions».

L'última jornada del judici va comptar amb la declaració del psicòleg Javier Torres, qui assenyalà que Pol té un quocient intel·lectual de 90, que representa una intel·ligència «normal». Igual com els perits, el psicòleg indicà que Pol «pot distingir entre el bo i el dolent». Torres va comentar que l'acusat li va dir que sofria una fixació envers la roba interior femenina, encara que explicà que a la presó «tenia aquestes fantasies controlades perquè no les duia a terme».

La fiscal va mantenir la petició de condemna per a Pol i afirma que, tal com digueren els perits, l'acusat no pateix cap trastorn de la personalitat i que, per tant, no es pot apreciar cap circumstància atenunant en els seus actes. L'advocat de Pol, Juan Carlos Rebassa, reconegué 10 dels 15 fets que s'imputen al seu acusat, encara que no com agressions sinó com abusos sexuals, menys castigats penalment.

Rebassa insistí que al seu defensat li han imputat més casos dels que va cometre i recordà que després de la seva detenció l'any 2003 l'arribaren a acusar de fins a 34 agressions sexuals comeses a Palma i que encara no han estat resolts. «Hi ha d'haver algú més que està actuant», assenyalà l'advocat. El lletrat també criticà la declaració dels perits i del psicòleg, que va titllar d'«esquives». «No entenc que comentin que l'excitació en veure nines petites sigui normal, o que negassin que el meu defensat patís trastorns de parafília», assenyalà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris