algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Matas delega en els consells el poder per negociar i fer les carreteres oferides per Madrid

El Consolat es limitarà a ratificar els acords de cada illa amb Foment

El Govern de Jaume Matas deixarà en mans dels consells insulars les negociacions del nou conveni de carreteres que proposa el Ministeri de Foment. A més, segons informà ahir la vicepresidenta de l'Executiu autonòmic, Rosa Estaràs, les màximes institucions de cada illa determinaran quines infraestructures es reclamaran a Madrid, pactaran amb el Ministeri possibles comandes de gestió de les obres i proposaran la planificació i temporalització de les noves vies que es construeixin.

El Govern, que assegura que jurídicament tot l'anterior és possible, es limitarà a fer d'intermediari, a rubricar allò que els dirigents insulars decideixin i acordin amb l'Administració central, i a pactar amb els consells eventuals avançaments en el pagament de les obres.

Segons Rosa Estaràs, aquesta decisió s'ha pres per facilitar el diàleg i el consens i no dificultar les negociacions que s'han de du a terme amb l'equip de la titular de Foment, Magdalena Àlvarez. «Acompanyarem els consells insulars a les reunions de Madrid, però volem que ells tenguin tot el protagonisme perquè allò que més ens interessa és que arribin els doblers» manifestà la número 2 del Govern. A continuació, i amb un to que mostrava certa ironia, Estaràs es mostrà convençuda que «amb ells (els consells) segur que Madrid no té problemes per pactar projectes i comandes de gestió».

El Consell de Mallorca vol que l'Estat pagui el soterrament dels accessos al Port de Palma -per Portopí- i al moll Vell -des de l'autopista-; el segon cinturó; les variants de Son Servera, nord d'Inca, Port de Pollença, Portocristo i Sencelles; el tercer carril de l'autopista d'Inca i el tercer carril de la via de cintura fins a Gènova. Menorca reclama la ronda sud de Ciutadella i la variant de Ferreries. El Consell d'Eivissa vol que Madrid financiï l'adeqüació d'algunes vies, un nou accés a l'aeroport i el desdoblament de la carretera de Sant Antoni.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris