nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Cabrer diu que només vol la gestió dels aeroports si l'obté Catalunya

En cas contrari, defensa una descentralització amb participació privada

J. TORRES. Palma.
El Govern balear defensarà davant el Ministeri de Foment un sistema de cogestió dels aeroports que permeti la participació de l'Estat, les institucions locals i la iniciativa privada. Això, sempre que no prosperi una proposta presentada per ERC al Congrés en la qual reclama la transferència de tota la gestió dels aerodroms catalans a la Generalitat. Si s'acceptàs aquesta reclamació, l'Executiu de les Illes demanaria el mateix.

El cert és que l'Executiu central no està per les reclamacions d'ERC, i ahir el president, José Luís Rodríguez Zapatero, reiterà davant el Congrés el compromís de tenir «la participació activa de les comunitats autonòmes» en la gestió, però no parlà de transferir-la, com demana ERC.

La consellera d'Obres Públiques i Transports, Mabel Cabrer, presentà ahir al Parlament un model de cogestió basat en la constitució de societats anònimes amb participació d'Aena, l'Executiu autonòmic, els consells, els ajuntaments i, a llarg termini, del capital privat. Però advertí que si propospera la proposta d'ERC, el Govern serà «més ambiciós».

UM donà suport a Cabrer, però tota l'oposició considerà poc serioses les contradicions dels populars, que han presentat una proposició no de llei al Parlament per demanar la gestió autonòmica, hi han votat en contra al Congrés i han formulat -ahir la consellera ho féu- un model de cogestió aeroportuària propi.

La portaveu del PSM, Maria Antònia Vadell, va retreure al Govern el seu «seguidisme» de Catalunya, mentre que Miquel Ramon (EU-EV) i Joan Boned (PISB) denunciaren que, en realitat, el PP no proposa la «descentralització» de la gestió sinó la seva «privatització».

Precisament ahir el Comitè de Savis que assessora el Govern en la reforma de l'Estatut recomanà per unanimitat incloure en el nou articulat la proposta defensada per Cabrer i demanar, doncs, que la gestió de les tres pistes balears sigui compartida entre Govern central i autonòmic, consells, ajuntaments i entitats privades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris