algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Onze institucions públiques han «renunciat» o perdut fons de la UE

El cas Equal perjudica àrees del Govern, dos consells i 4 consistoris

Entre les entitats perjudicades per la pèrdua de fons europeus del programa Equal hi ha fins a una dotzena d'institucions públiques. El passat 31 de març va vèncer el termini perquè el Govern presentàs davant la Unitat Administradora dels Fons Socials Europeus (UAFSE) la documentació definitiva de tres macroprojectes del programa Equal.

Les iniciatives havien de combatre la desigualtat de gènere; la dificultat de la conciliació de la vida laboral i familiar i el racisme i la xenofòbia al món laboral i estaven dotades d'un pressupost de 7'864 milions d'euros, dels quals la meitat (3'93 milions) els aportava la Unió Europea (UE). La documentació dels macroprojectes no es va arribar a presentar perquè la Conselleria de Treball es va desfer de l'empresa que la tramitava dos dies abans que es complís el termini i la companyia es va negar a entregar la paperassa al Govern si no la mantenia com a soci. Curiosament, l'endemà que l'empresa, BDF, es negàs a lliurar tota la documentació que havia reunit, diverses entitats renunciaren a continuar endavant amb els projectes.

Entre aquestes organitzacions i les que amb tota probabilitat perdran els fons europeus hi ha una dotzena d'institucions públiques. Concretament, la Direcció General de Formació; l'Institut Balear de la Dona; l'Ajuntament de Calvià; l'Institut de Qualitat Turística; el Consell Insular de Menorca; el Consell Insular d'Eivissa; l'Institut Municipal de Formació, Ocupació i Feina de Palma (IMFOF); l'Ajuntament d'Eivissa; l'Ens Públic de Radiotelevisió IB3; l'Ajuntament de Ciutadella, i el Centre TIC de l'Ajuntament de Palma, han «renunciat» o han perdut els fons europeus que els havien estat consignats a través d'aquests tres macroprojectes del programa Equal.

A més, la Universitat de les Illes Balears (UIB) també es beneficiava d'aquestes ajudes. Dins el llistat d'institucions públiques que han «renunciat» als fons europeus hi ha l'Ajuntament de Calvià, l'Institut de Qualitat Turística, el Consell Insular d'Eivissa i IB3, entre d'altres. Des del Consell Insular de Menorca, el director insular Biel Subirats va apuntar que aquestes renúncies cercaven «degradar els projectes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris