algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PP es prepara per les eleccions amb un pla pels grans municipis

Matas defensa el pacte amb UM i assegura que «no té cap queixa»

El PP balear ja comença a mirar cap a l'horitzó del 2007. A dos anys de les eleccions autonòmiques i municipals la maquinària ja està en marxa. Ahir el president de la formació, Jaume Matas, aprofità la reunió de la direcció regional per anunciar el primer pla específic de cara a assegurar-se les majories necessàries per governar a les distintes institucions. També aprofità per defensar el pacte que manté actualment amb UM al Consell de Mallorca.

A proposta del secretari general del partit, José María Rodríguez, està a punt de crear-se un grup de feina que treballarà per la millora dels resultats a les localitats de més de 25.000 habitants. L'equip, batejat amb el nom de «G-10», estarà format pels batles de Palma, Inca, Manacor, Calvià, Marratxí, Llucmajor, Ciutadella i Santa Eulària i els portaveus «populars» al consistoris de Maó i d'Eivissa (aquest dos són els únics on no governa el PP). El grup es dividirà en cinc grups de dues persones. Tots estaran coordinats amb els representants del seu partit a les institucions.

La primera tasca que se'ls ha comanat consisteix a recollir idees i impressions sobre diferents camps d'acció: acció social, economia, medi ambient, transport, esports, infraestructures... D'aquí sorgirà, en paraules de Matas, una anàlisi detallada de la situació i necessitats que es plantegen en els esmentats sectors a cadascun dels pobles. El juny del 2005 estarà enllestit un document que servirà per encarar els comicis del 2007.

D'altra banda, el president es va referir a les darreres crítiques d'UM sobre la política del Govern. En aquest sentit assegurà que «no té cap queixa» i que entén que els nacionalistes vulguin cercar un espai propi. Matas respecta el pacte de governabilitat amb Munar, que «ha fet possible l'aprovació de projectes com el Pla Territorial o el Pla de carreteres». El president també informà que el pròxim dilluns assistirà, a Donostia, a un míting de suport a la candidata a lehendakari pel PP, María San Gil.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris