algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Ramis manté la promesa d'abolir el tribut de successions de pares a fills

Diu que compensaria la possible aplicació de l'impost dels carburants

El Govern balear manté la intenció de complir amb la promesa electoral d'eliminar aquesta legislatura l'impost de successions entre pares i fills, malgrat que el Pla de sanejament del deute de la Comunitat Autònoma -aprovat per Madrid- preveu recaptar, a través d'aquest tribut, 67 milions l'any 2008, 17 milions més que ara.

El conseller d'Hisenda, Lluís Ramis d'Ayreflor, explicà ahir que el Pla preveu la reducció de l'impost perquè, en cas contrari, la previsió d'ingressos l'any 2008 seria de 103 milions d'euros i no de 67, que s'expliquen, bàsicament, pel manteniment del gravament en les successions que no són entre pares i fills. Ara el 57% de la població no el paga i es preveu ampliar els beneficiaris fins al 65% de la població l'any 2006 i fins al 75% l'any 2007.

Precisament aquestes davallades servirien, segons Ramis, per compensar un possible increment de l'impost d'hidrocarburs i, d'aquesta manera, es mantendria una pressió fiscal neutra. El conseller repetí que el Govern no veu necessari aquest gravamen perquè només representaria un 1% dels ingressos tributaris previstos.

Ramis negà que s'apugin les taxes al transport de passatgers i mercaderies. La previsió d'augment d'ingressos per taxes portuàries -que passa dels tres milions actuals a 20 l'any 2008- s'aconseguirà captant més trànsit als ports gestionats pel Govern; actualitzant els cànons i atorgant noves concessions de locals d'oci i aparcaments; i revisant les taxes d'embarcacions esportives, que augmentaran en nombre.

Pel que fa a la contenció de la despesa de l'IB-Salut prevista, que permetrà estalviar 15 milions fins al 2008, Ramis recalcà que són mesures administratives que no afectaran ni el servei ni la despesa sanitària global, que creixerà un 3% anual.

Sense el Pla, Madrid no autoritzaria el Govern a emetre bons de deute per valor de 320 milions d'euros. Amb totes aquestes mesures, es preveu que la despesa corrent augmenti un 3'4% menys que els ingressos i el deute passi dels 380 milions actuals, als 250 de 2006 i als 122 de 2007, per arribar al 2008 amb saldo positiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris