algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Murgui nega que el relleu fet a la cúpula del Bisbat hagi estat polític

El prelat de Mallorca diu que «no està, en absolut, dins el meu cap»

El bisbe Jesús Murgui va ser ahir categòric per negar que hi hagi hagut raons polítíques en el relleu que s'ha produït en la cúpula de l'Església de Mallorca. «No està en absolut dins el meu cap. No entra dins els meus esquemes», va asseverar el prelat, afegint que l'Església no és com un partit polític en què hi ha dues bandes.

De fet, Murgui va assegurar que amb el nomenament del nou Consell Episcopal «he volgut mimar la unitat de l'Església de Mallorca». Precisament, la majoria dels membres del nou Consell Episcopal havien estat col·laboradors del bisbe Teodor.

Murgui va explicar que el relleu no ha estat una decisió precipitada i com a prova va recordar que és un òrgan que es renova cada tres anys i el juny, quan el nou Consell Episcopal agafi les regnes, es compliran tres anys de la darrera renovació de la cúpula. Fins i tot, el fet d'anunciar el relleu en abril no ha estat casual, ja que era en aquesta època quan Úbeda solia publicar els noms dels seus nous assessors. El bisbe va explicar que la funció del consell serà ajudar-lo «a servir la Diòcesi, tenir esment de la fe del poble cristià, ser útils i servir la societat».

Pel que fa a les dues vicaries generals creades, Murgui va assegurar que l'objectiu és accentuar «tota l'atenció» en el moment especial que travessen l'Església de Mallorca i la realitat social. En aquest sentit, va assenyalar que «l'Església necessita centrar-se en allò essencial i trobar el camí de la fe i de la reflexió». Aquestes seran les tasques en les quals rebrà principalment l'ajuda de Lluc Riera, el vicari general i moderador de la Cúria, i de Teodor Suau, vicari episcopal de Formació. Sobre la funció concreta de Riera va explicar que «és un vicari específic perquè la Cúria estigui ben organitzada» i perquè l'Església, a través de les seves delegacions, atengui «els més necessitats: els infants, els ancians, els immigrants».

Pel que fa a la creació de la vicaria general del Territori, Murgui va assegurar que «el valor fonamental són els capellans i els rectors» i va subratllar la seva voluntat de tractar-los «com a persones». «Si feim molts de sermons no anam enlloc», va afegir, no sense assegurar que «hem de ser àgils, realistes, accessibles i al servei de les persones».

Ja en relació al manteniment d'Antoni Servera com a vicari d'assumptes econòmics, assegura que ha aplicat «raons de tipus objectius», com el fet que hi hagi diversos convenis en marxa. Sobre la coincidència de l'anunci amb els funerals del papa, el prelat recorda que la reestructuració «no és un acte de festa» i és compatible amb el procés que es viu a Roma.

Murgui també va tenir paraules per l'equip que acabarà les seves funcions el juny i va assegurar que «ha estat un equip que ha tengut les coses molt difícils. Va acompanyar don Teodor, fins i tot durant la malaltia. El va haver de suplir i va atendre un bisbe que era nou». Finalment, el vicari general sortint, Andreu Genovart, va assegurar que «els canvis (tant d'estructura com de persones) són bons i enriquidors».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris