nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

El cor de l'Església a Mallorca

L'experiència, la joventut i la reestructuració han estat ben valorats

70472

El consell episcopal que surt i el que entra, amb el bisbe enmig.

J.Morey

G.M./T.L. Palma.
Els canvis introduïts dins el Consell Espiscopal per part del bisbe Jesús Murgui han estat valorats i rebuts de manera positiva i amb satisfacció per part de diversos membres de la Diòcesi de Mallorca.

Joan Bauçà, rector de Sant Alonso Rodríguez, digué que «estic molt content amb aquests nous nomenaments. Tots ens coneixem i hem treballat plegats, el que suposa que tenen una visió global de la Diòcesi».

El canonge de la Seu Joan Bestard destacà l'encert en els nomenaments. «És gent molt intel·ligent que s'obre al món i a la societat, tal com volia Murgui, que vol apostar per la conciliació. Lluc Riera i Andreu Genovart són persones diferents però tots dos estan molt capacitats. Sobre la coincidència del relleu en el Consell Espiscopal amb la mort del papa està bé perquè el bisbe així ho ha volgut».

El rector de sa Pobla, Joan Pons, considera que «l'equip triat és sensat i experimentat. Tindran molta de feina. Però trob a faltar en els nomenaments persones amb experiència del món missioner. El moment em sembla indicat i la mort del papa només ha estat un fet puntual, ja que Teodor Úbeda sempre anunciava el seu equip pel mes d'abril».

Rafel Mas, de la Pastoral Universitària, afirma que «aquests canvis entren dins la normalitat. Després d'un any i mig de Murgui entre nosaltres no m'ha sorprès cap nomenament ni els canvis en l'estructura. Els que surten han complit els seus sis anys de treball reglamentari i pens que el bisbe ha escoltat i ha tengut present les votacions que férem per triar la permanent del Consell de Presbiteri».

El religiós Josep Estelrich valorà positivament els canvis al·legant que «és gent coneguda per nosaltres i compten amb experiència suficient per desenvolupar una bona tasca. De veritat no sabia quin rumb prendria el nou Consell Espiscopal però m'ha semblat molt bé. Tot apunta a un cert continuisme del treballl realitzat per Teodor Úbeda i la veritat és que ho trob un encert».

El viceprior de la Sang, Ricardo Ramos, va assegurar que «es tracta de gent molt encertada. Gent molt prudent que sabrà harmonitzar una bona concòrdia dins de la Diòcesis». Ramos va afegir que «Genovart ha fet una tasca lloable, però que no estigui ara en el càrrec de vicari general respon al desig d'un canvi, en el sentit que els canvis són positius. Riera em pareix excel·lent». Pere Pou, rector de Son Servera, va assegurar que «em pareixen molt bé els canvis». Pou troba «lògic» que el bisbe Jesús Murgui «tengui un equip nou» i considera del nou vicari general, Lluc Riera, que «és una gran elecció».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris