algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
18°

Balears tancà el 2004 amb més de 56.000 causes judicials pendents

Antoni Terrassa afirma que es necessiten tres magistrats i set jutjats més

L'exercici judicial del 2004 es va acabar amb 56.527 causes pendents de resolució segons les dades de la memòria del Tribunal Superior de Justícia (TSJIB). Aquestes vénen a confirmar la congestió que pateix la justícia a les Balears.

Antoni Terrasa, president del citat tribunal, explicà que fent una valoració objectiva de les dades, s'ha conclòs que es necessitarien 3 magistrats i 7 jutges més per donar un servei judicial òptim a les Illes. Es precisarien tres jutjats per Palma i la resta a Inca, Manacor, Maó i Eivissa. Mentre que dels magistrats, dos serien necessaris amb urgència a la secció penal de l'Audiència Provincial i un altre dins el contenciós-administratiu.

El 2004 es tancà amb 466 assumptes pendents més que l'any 2003. Malgrat aquesta xifra, Terrasa considerà que «l'evolució és favorable» si es té en compte que l'any 2003 va finalitzar amb 2.127 casos pendents més respecte del 2002. Denuncià que l'alta xifra de causes pendents ve donada per totes aquelles que s'arrosseguen d'exercicis anteriors. A les Illes Balears es registraren 198.170 nous assumptes, un 2,95 per cent menys que el 2003. La tendència a la baixa ve marcada sobretot per la caiguda en els processos del contenciós administratiu, aquells que presenten els particulars i empreses contra l'Administració, que ha estat d'un 17,21 per cent, així com també pel menor nombre de casos penals (-5,50 per cent). Els únics que augmenten són els civils (+11,98 per cent) fins a situar-se en els 35.318.

Aquestes xifres a la baixa no han propiciat un major nombre de resolucions sinó que aquestes també han disminuït en un 2,77 per cent. La jurisdicció penal, en gran mesura per la despenalització de la falta d'assegurança obligatòria en la circulació, i la Social, són les que tenen pitjors resultats amb un 10,38 i un 6,55 per cent menys de resolucions. Terrasa destacà que la insularitat és un factor afegit que ajuda a alentir els processos, obligant els magistrats a desplaçar-se d'illa a illa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris