muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Salut destina 250.000 euros al pla de reestructuració de Son Llàtzer

La reorganització permetrà obrir del tot la quarta planta del centre

La consellera de Salut, Aina Castillo, presentà ahir davant la Comissió no Permanent de Salut el pla de reestructuració funcional de l'hospital de Son Llàtzer.

La consellera va explicar que el pla es va iniciar el setembre passat per «aprofitar els recursos i per ordenar els espais dels centre sanitari, ara que el centre ja ha assumit la totalitat de la seva població de sector». La inversió que suposa aquest pla funcional és de 252.315 euros, que es desglossen així: 186.205 euros per a la creació d'una nova unitat -així serien dotze; 60.100 en la creació, a la quarta planta, de dues habitacions de pressió positiva per a malalts immunodeprimits; i 6.000 que s'han destinat a l'eliminació total de barreres arquitectòniques a l'hospital.

Castillo assegurà que els principals objectius d'aquesta reestructuració són «obrir la totalitat de la quarta planta del centre, augmentar els espais destinats a consultes externes i a gabinets, separar el circuit del pacient ambulatori i del pacient hospitalari, definir una àrea per al personal de guàrdia, crear un servei pediàtric d'urgències diferenciat i augmentar el nombre d'habitacions individuals».

La reestructuració de Son Llàtzer suposarà que a final d'any la primera planta en conjunt sigui totalment ambulatòria, mentre que la segona, la tercera i la quarta es destinaran a serveis d'hospitalització. A més, executar aquest pla de reorganització del centre hospitalari implicarà la creació de 13 noves places de personal d'infermeria. D'altra banda, el 2005 es preveu incrementar en una trentena el nombre total de facultatius, que s'afegiran als 231 que tenia el 2004.

L'oposició va retreure a la consellera que el nombre de llits de l'hospital gairebé no hagi augmentat, quan tothom sap que la població s'incrementa d'una manera molt espectacular, i que no s'obrís la totalitat de la quarta planta durant els períodes de saturació d'altres centres hospitalaris amb prou dotació mèdica i d'infermeria. A més, criticaren que mentre que el pacients de Son Llàtzer gaudeixen d'habitacions amb dos llits com a màxim, els que tenen assignat Son Dureta com a centre sectorial hagin de compartir cambres de quatre llits.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris