muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Balears perdrà 4 milions d'euros de la UE per no justificar tres macroprojectes

Fins 25 entitats s'havien de beneficiar dels ajuts que gestionava la Conselleria de Treball

60218

Les iniciatives que es finançaven amb els fons de la UE cercaven la conciliació familiar i laboral i el suport a desfavorits.

Balears perdrà 3'93 milions d'euros procedents dels fons de la Unió Europea (UE) per no haver presentat el passat 31 de març la documentació necessària per justificar tres macroprojectes emmarcats dins la iniciativa Equal. Aquest programa europeu té com a objectiu la conciliació de la vida laboral i familiar, la igualtat de gènere i la integració sociolaboral de col·lectius desfavorits.

La Conselleria de Treball i Formació, presidida per Cristòfol Huguet, havia d'haver presentat la documentació definitiva dels macroprojectes però unes desavinences de darrera hora amb el soci que l'havia elaborada, l'empresa de formació BDF, ha impedit que es complís els terminis. Aquesta empresa havia estat contractada fins el passat mes de juny per preparar la documentació dels projectes europeus, per cercar els socis transnacionals i per avaluar el desenvolupament de les iniciatives.

En la nova convocatòria, que va sortir l'estiu, BDF, segons va assegurar la directora de la companyia, Alejandra Bordoy, «va acceptar continuar fent aquesta tasca si ens acceptaven com a socis dels projectes». Aquesta condició va ser admesa pels altres socis i el passat mes de novembre la UE aprovà els nous projectes que s'havien d'executar durant els anys 2005, 2006 i 2007.

De desembre ençà, BDF es dedicà a preparar la documentació definitiva i, segons Bordoy, «el passat 29 de març la Conselleria ens va comunicar que no formaríem part dels projectes i ens va demanar que entregàssim tota la documentació, cosa a la qual ens hem negat». BDF i altres socis sospiten que Treball vol que una altra empresa s'encarregui de gestionar les iniciatives davant Brussel·les.

L'endemà que el Govern va conèixer que no podria presentar la documentació en el termini previst, la CAEB, Pime Mallorca i algunes institucions governades pel Partit Popular (PP) es retiraren dels projectes i renunciaren al finançament de la UE tot i que durant més de 4 mesos s'hi havien mostrat interessades. De fet, segons alguns dels 25 socis dels macroprojectes, el Govern els està comunicant que les iniciatives no continuaran endavant «perquè s'han retirat una part del socis». Així i tot, BDF assegura que «basta que hi hagi tres socis per cada projecte per continuar endavant».

La Conselleria ha expressat que «no volem fer cap comentari» sobre la situació, però el fet és que ha passat el termini fixat per Brussel·les per presentar la documentació definitiva, i segons la UE l'única possibilitat que es resolgui la situació és que abans del 14 d'abril el Govern presenti la documentació que es nega a entregar BDF. L'empresa l'hi donarà «si el Govern canvia el tracte i si ens accepta com a socis».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris