algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Matas evita les preguntes del PSIB sobre el deute i la pujada d'imposts

Ramis contestà en el seu lloc i negà un futur increment dels tributs


El president del Govern balear, Jaume Matas, evità respondre a les preguntes que el PSIB formulà ahir, en el ple del Parlament, relatives a l'increment de la recaptació i la pujada d'imposts prevists en el pla de sanejament del Govern balear.

Aquest pla, que ha estat aprovat pel Consell de Política Fiscal i Financera, ha estat dissenyat per pal·liar el deute que acumula la comunitat autònoma, que supera els 300 milions d'euros. Tot i estar present a l'hemicicle de la Cambra des de l'inici de la sessió, Matas eludí les qüestions plantejades pels socialistes, tot i que aquestes estaven dirigides explícitament al cap de l'Executiu.

El conseller d'Economia i Hisenda, Lluís Ramis d'Ayreflor, prengué la paraula per assegurar que el Govern no preveu més increments impositius, a més del que afecta els hidrocarburs, encara que a l'esmentat pla s'inclouen les «actualitzacions» d'algunes càrregues fiscals. La portaveu socialista, Francina Armengol, va subratllar que el Govern també planeja augmentar l'impost de successions.

A més sol·licità quines són les previsions de recaptació incloses en el pla de sanejament. Ramis d'Ayreflor va respondre que aquest «hipotètic» increment suposaria uns ingressos per a l'Administració autonòmica de 22,4 milions d'euros el 2006; 23,8 milions el 2007, i 25,2 milions el 2008. Quant a la recaptació, el conseller va assenyalar que preveu rebre 2.223 milions d'euros per ingressos tributaris el 2006; 2.264 milions el 2007, i 2.400 milions el 2008. A continuació recordà que confia en el fet de no haver d'aplicar l'augment del gravamen sobre els carburants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris