nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

PP i UM s'oposen a reconèixer als homosexuals el dret d'adoptar nins

El grup popular admet que «fa 20 anys que pensam el mateix»

Els grup parlamentari popular rebutjà ahir, amb el suport d'Unió Mallorquina, la possibilitat de modificar la Llei de parelles estables perquè reconegui als homosexuals el dret d'adoptar infants. La iniciativa fou defensada per Aina Rado, diputada del PSIB, i només se sotmetia a la presa en consideració de la Cambra.

Carme Feliu -PP-, que reconegué que el seu partit manté la mateixa posició «des de fa 20 anys», s'oposà amb vehemència a la proposta al·legant diferents motius. El primer, plenament compartit per Miquel Nadal -UM-, es referia a la «necessitat de prioritzar els interessos dels infants per sobre de qualsevol altre». «Són els petits els titulars del dret d'adopció i no els adults», sostingué la diputada conservadora abans de referir-se a diferents informes i opinions favorables a les seves teories. «Respectam la sexualitat de cada persona, però desconeixem els efectes que pot provocar en els infants una educació exercida per dos homes o per dues dones». Un segon argument s'aferrava a les presumptes conseqüències que pot representar per a l'Estat un canvi legislatiu de les característiques esmentades. «Si això s'aprova, Espanya serà un país poc fiable en el marc de l'adopció internacional», manifestà Feliu, per recordar tot seguit que el 90% dels menors acollits pertanyen a 10 països que no permeten l'adopció per part de gais i de lesbianes.

La socialista Rado havia defensat la proposició no de llei declarant que «els homosexuals són ciutadans de ple dret, no de segona categoria». A continuació, esmentà enquestes que demostren que la majoria dels consultats estan a favor de reconèixer el dret d'adopció per a gais i lesbianes. La representant del PSOE recordà que estats com la Gran Bretanya, Holanga i Grècia, i comunitats autònomes de l'Estat espanyol com Euskadi, Navarra, Aragó i Catalunya, preveuen la possibilitat que «dos pares o dues mares» puguin criar infants.

Així mateix, Rado al·legà que el benestar dels petits no depèn de la sexualitat dels pares, sinó d'un entorn familiar que els proporcioni «seguretat i amor». En aquest sentit, esmentà estudis realitzats per la Facultat de Psicologia Evolutiva de Sevilla o per l'Acadèmia Americana de Pediatría. Segons ella, ambdós demostren que els menors adoptats per parelles del mateix sexe viuen en un ambient caracteritzat pel respecte, la tolerància, la comunicació i un nivell baix de conflictivitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris