bruma
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

El fiscal en cap s'oposa a imputar Matas i Estaràs pel cas Formentera

PSIB-PSOE, PSM i EU es mostraren decebuts amb la decisió


El fiscal en cap de Balears, Bartomeu Barceló, s'oposa a la imputació del president del Govern, Jaume Matas, i de la seva vicepresidenta, rosa Estaràs, pel cas Formentera.

L'acusació particular, exercida per PSIB i EU i pel PSM havien sol·licitat la declaració com a imputats d'ambdós dirigents. L'objectiu era que aclarissin el seu grau d'implicació a la presumpta trama de captació de vots d'emigrants illencs abans de les eleccions autonòmiques de 1999.

Segons informaren a l'agència Efe fonts del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJB), Barceló va remetre al jutge instructor, Antoni Monserrat, un escrit en el qual es mostra contrari a les aspiracions de l'acusació. El fiscal en cap al·lega que el Tribunal Suprem ja desestimà peticions similars en ocasions anteriors. Tanmateix, argumenta que «no xisteix cap denúncia que relacioni Matas o Estaràs amb infraccions de la Llei de reforma Electoral General». En opinió de Barceló, des que el TS decidí sobre la qüestió no han aparegut nous indicis que justifiquin canvis de posionaments jurídics.

Després de conèixer la decisió adoptada pel fiscal en cap de Balears, els partits de l'oposició varen expressar la seva decepció i una relativa sorpresa per considerar que hi havia indicis suficients perquè Matas i Estaràs declarassin com imputats.

El secretari d'Organització del PSIB-PSOE, Miquel Mestre, va recordar que, en la legislatura anterior, Barceló va ser l'únic que es va abstenir en una votació en què la resta de membres de la Junta de Fiscals va donar suport que se sol·licitàs la declaració de Matas com a imputat. Mestre va exigir que el cap de l'Executiu balear proporcioni al TSJB «la informació que té» sobre el cas, per saber qui va ser el màxim responsable «d'una trama realitzada «en nom del Govern». Miquel Ramon (EU) va demanar que el TSJB prossegueixi amb les seves investigacions, tenint en compte les declaracions obtingudes per la comissió rogatòria desplaçada a Argentina i Uruguai.

La parlamentària del PSM Maria Antònia Vadell va exposar que el seu partit confiava que les diligències judicials realitzades a Argentina permetessin adoptar al fiscal en cap una determinació diferent. El diputat del PP Joan Huguet recordà que el cas Formentera respon a una «clara persució política». Miquel (UM) Nadal es va limitar a assenyalar que el seu partit respecta les decisions judicials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris