algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Fiol: «La LOE redueix la qualitat de l'Educació i la cultura d'esforç»

Els consellers d'Educació del PP analitzen la reforma educativa

«La nostra impressió de la reforma educativa del Govern és dolentíssima, no és estrany que es denomini Llei Orgànica d'Educació (LOE), perquè li ha caigut la Q de 'qualitat' de la Llei Orgànica de Qualitat de l'Educació (LOCE)».

Així de contundent es va mostrar ahir el conseller d'Educació del Govern balear, Francesc Fiol, poc abans de tornar a Palma des de Madrid, on els responsables d'Educació de les set comunitats governades pel PP es reuniren dilluns i ahir per analitzar el contingut de la reforma.

Entre els aspectes més preocupants de l'esborrany que va ressaltar el conseller balear, està l'«eliminació del percentatge mínim de currículums comuns que hauran de tenir les comunitats, que la LOCE fixava en el 50%». En lloc d'un límit mínim, l'esborrany de la LOE imposa un límit màxim del 55% de continguts comuns, «que suposa que s'imposarà el Regne de Taifas, no existirà visió de conjunt i cada autonomia farà el que vulgui». Això, va afegir, «trencarà la cohesió del sistema educatiu i dificultarà la mobilitat dels alumnes que es desplacin de comunitat, ja que es podran trobar amb continguts diferents».

Un segon factor que du els consellers del PP a rebutjar la reforma és que «és contrària a la cultura de l'esforç». Segons Fiol, l'eliminació de les proves extraordinàries de setembre «no contribuirà a evitar el fracàs escolar». «Aquesta prova -afegí- havia estat acceptada com a bona fins i tot per sectors de l'esquerra, ja que inculca en els alumnes la importància de l'esforç i eliminar-la suposa eliminar aquest valor, a més de treure un dret als estudiants».

Sobre el finançament, condemnà que «inclogui mesures, el pagament de les quals es carregarà a les comunitats». El conseller d'Educació criticà també que l'avantprojecte legalitza el dret de reunió dels alumnes en hores lectives, la qual cosa suposa que, si s'empra malament el dret, s'estarà donant cobertura per faltar a classe.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris