nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Murgui reorganitza la cúpula eclesial i nomena dos nous vicaris generals

El bisbe de Mallorca diposita la seva confiança en Lluc Riera i en Rafel Umbert


El bisbe de Mallorca, Jesús Murgui Soriano, comunicà ahir vespre la formació del nou Consell Episcopal, en el qual figuraran dos vicaris generals: Lluc Riera Coll i Rafel Umbert Sureda. Ambdós substituiran com a número dos de l'Església de Mallorca Andreu Genovart.

Genovart fou la mà dreta del bisbe Teodor Úbeda i administrador diocesà després de la seva mort i, durant els darrers treze mesos, ha estat qui ha introduït Murgui en la complexa realitat de l'Església i de la societat mallorquines.

Els altres tres membres del Consell Episcopal seran Joan Servera Terrassa, que serà el vicari d'Assumptes Econòmics; Teodor Suau Puig, que serà el vicari per a la Formació Teològica i Pastoral Diocesana; i Antoni Mercant Morey, que serà el secretari diocesà de Pastoral i atendrà els assumptes de la Secretaria Pastoral de la Cúria, alhora que exercirà les funcions de secretari del Consell Episcopal. De tots els vicaris episcopals, l'únic que repeteix és Joan Servera.

Lluc Riera, que serà el vicari general que moderarà la Cúria, tindrà la missió d'ajudar el bisbe en el govern de tota la Diòcesi, amb l'encàrrec sobretot de coordinar el treball de la Cúria Diocesana i el servei de les delegacions diocesanes. Riera, rector de la parròquia de Sant Josep Obrer (al barri de Son Gotleu, de Palma), té experiència quant a la realitat social dels barris obrers de Ciutat i la nova immigració. De fet, fins ara era el responsable diocesà de Catecumenat Baptismal de la Delegació de Catequesi.

Des del primer moment que arribà a Mallorca, Murgui ha mostrat una atenció especial cap als immigrants, col·lectiu que és considerat com la nova saba de l'Església i del qual no tan sols poden sorgir nous feels, sinó també noves vocacions. Precisament, aquest darrer tema és també una de les prioritats de Murgui, ja que hi ha un dèficit de nous capellans.

D'altra banda, Rafel Umbert Sureda s'encarregarà de coordinar els arxiprestats i les parròquies de la Diòcesi. Umbert coneix a la perfecció la realitat de la Part Forana i és un home molt arrelat en la cultura i en la llengua de Mallorca. Aquestes característiques ajudaran Murgui a acabar d'integrar-se a l'Illa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris