muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Son Dureta posa en marxa una tècnica contra malformacions

L'hospital ja ha realitzat dues intervencions quirúrgiques en infants que tenien el tòrax enfonsat o Pectus Excavatum

Cirurgians pediàtrics de Son Dureta han posat en marxa una nova tècnica quirúrgica per corregir la malformació infantil coneguda amb el nom de tòrax enfonsat o Pectus Excavatum.

La tècnica, denominada «barra de Nuss» en reconeixement del metge que la descobrí, ofereix una nova opció per al tractament d'aquesta malformació que pot semblar només estètica, però que amaga una lesió greu que sovint pot tenir conseqüències importants quan s'arriba a l'edat adulta.

El director mèdic de Son Dureta, Javier Martín, recordà que «el nostre deure, com a centre de referència de les Balears, és iniciar procediments innovadors que millorin la qualitat de les intervencions». El responsable mèdic de l'àrea quirúrgica del centre, Josep Maria López de Carlos, assenyalà ahir que «fins fa ben poc la malformació s'havia de corregir en l'edat adulta amb una operació molt complicada i dolorosa que, en més d'un 50% de casos, no oferia bons resultats».

Per la seva banda, el cap de cirurgia pediàtrica de l'hospital, el doctor Jaume Francesc Mulet, explicà la nova tècnica: «Aquesta intervenció es du a terme mitjançant una toracoscòpia, és a dir amb lleus incisions i amb la introducció d'una petita càmera de visió a la cavitat toràcica, per la qual es fa passar una barra de metall noble, que es fixa a les costelles, amb un dispositiu per fer-la rodar fins que la caixa toràcica agafi la forma correcta». La barra es deixa durant dos anys i es retira amb una simple intervenció.

Ja s'han realitzat dues operacions d'aquest tipus en infants d'entre 8 i 10 anys i, al cap de sis mesos, els resultats són immillorables. De fet, tres infants més ja han entrat a la llista d'espera per sotmetre's a la intervenció. El metges asseguren que aquesta malformació no té una incidència gaire important, ja que cada any només se'n detecten 3 o 4 casos nous a les Balears, però sí una important prevalença. A més, ePectus Excavatum és una deformitat que va més enllà de l'aspecte estètic i amaga una lesió que condicionarà les funcions respiratòries o cardíaques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris