algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Els pescadors mantindran la barrera en refusar la proposta dels peixaters

Moner dóna suport als pescadors i diu que el conflicte és «econòmic»

J.T./Q.T. Palma.
L'organització de productors Mallorca Mar (que agrupa els armadors-pescadors i gestiona la subhasta electrònica de la Llonja de Palma) ha rebutjat la proposta dels «peixaters» per resoldre el conflicte que fa més de dues setmanes enfronta ambdós col·lectius.

Aquesta proposta, entre altres, recollia els següents punts: eliminació de la barrera que impedeix als peixaters d'observar les captures que seran subhastades, cessar la venda directa al públic a la Llonja de Palma i negociar un reglament definitiu de funcionament de la subhasta.

Bernat Bonet, president de Mallorca Mar, va informar ahir que el «comitè de crisi» creat en aquesta entitat per tractar el conflicte va rebutjar la proposta i que qualsevol intent de negociació ha d'iniciar-se amb una sola premissa: la barrera estarà tancada.

Ahir, la consellera d'Agricultura i Pesca, Margalida Moner, manifestà el seu suport als pescadors en el conflicte que mantenen amb els majoristes sobre el sistema de venda a la llonja i advertí que el motiu d'enfrontament és «purament econòmic» i «no és un problema directe del Govern». Tot i que els socialistes han criticat que es trobàs de vacances quan esclatà la crisi, la responsable assegurà que ha estat «en el moment i en el punt» que li corresponia i avançà que avui oferirà «solucions» per acabar amb el conflicte, si no s'ha resolt abans.

«El que no pot ser és que abans de sortir el peix a subhasta ja estigui el preu fixat per part del comprador», assegurà Moner en referència a la barrera imposada a la venda del peix. La titular apuntà que el problema «ve d'enrere» i recordà que en els darrers dies els majoristes han comprat peix fora de Balears sense poder-lo veure abans.

Segons la consellera, els pescadors han de tenir la «suficient llibertat per treure el seu producte a una subhasta com toca», sense que hi hagi «una predisposició» sobre el gènere existent i el preu. «La gota que ha vessat el tassó és que abans de sortir a subhasta ja hi havia una postura per part dels compradors», però «això no ha de ser un problema» per resoldre la situació.

Moner es reunirà avui amb responsables i tècnics del seu departament per concretar propostes, algunes de caràcter econòmic i altres referents al funcionament de la subhasta, que serveixin per apropar postures. La consellera reiterà que si és requerida està «a disposició dels dos sectors», però deixà clar que estarà «al costat dels pescadors» per ajudar a assolir «un acord que sigui beneficiós per les dues parts, si pot ser».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris