nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

L'expedició mallorquina inicia l'aventura

Els escaladors iniciaran avui la seva marxa a peu cap a Namche Bazar, que es troba a 3.400 metres

Si tot segueix l'agenda prevista, és més que probable que els expediciponaris mallorquins hagin iniciat avui la seva marxa a peu cap a Namche Bazar (3.400 metres) la vall del Khumbu. Tot depèn, emperò, que nou dels vint paquets que componen l'equipatge arribin aquest matí a Lukla.

La culpa d'aquest inquietant impàs la tenen els pilots de l'avioneta de la companyia Sky line Airways els quals es veieren obligats a limitar la càrrega a bord de l'aparell, atès que només els mallorquins es mouen amb devers mitja tona de material de muntanya. Tot i això, el vol de Kàtmandu a Lukla fou realment impressionant: una panoràmica meravellosa de l'Himàlaia i un excitant aterratge sobre una estreta i vertiginosa pista.

L'expedició «Mallorca a dalt de tot. Everest 2005» ja s'ha posat pràcticament en marxa. Feia dies que l'equip integrat per Jopela, Oli, Tolo Quetglas i Tolo Calafat desitjaven que arribàs aquest moment. A mesura que guanyam alçada i ens endinsam per les màgiques terres del poble xerpa, els ànims milloren. El mal d'esquena que arrossega Jopela sembla haver minvat una miqueta. La resta no presenta per ara cap dolència, tot i haver iniciat ja el període d'aclimatació.

Finalment, Oli ha hagut de comprar un nou cos per a la càmera davant la imposibilitat de tenir reparada la seva a temps. Mentrestant, l'equip aprofita per recórrer els carrers de Lukla. Aquest petit poble situat a 2.886 metres d'alçada es troba a les portes de la vall del Khumbu, el punt de partida del trikking cap al camp base de l'Everest.

La gran afluència de turistes a aquesta zona, ha canviat l'entorn i l'economia de la gent que viu a la contrada. El més sorprès i emocionat de tots ha estat Tolo Quetglas, qui després de la seva darrera visita a Lukla fa 21 anys, ho ha trobat tot molt canviat. «A les hores el poble era molt més petit que no ara, l'aeroport era un sembrat, i no hi havia una desena part de botigues i cases de les que hi ha ara», recordà.

L'any 1984 Tolo Quetglas, José García i Ramon Corcoles foren els primers mallorquins a recórrer l'Himàlaia i atacar els cims de Obutze (6.145 metres), i Lislanda Pic (6.160 metres). Avui problemes de transmissió per satèl·lit ens impedeixen enviar imatges del dia, però tan aviat com sigui possible informarem de la primera expedició mundial de dones islàmiques organitzada per la federació iraniana de muntanya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris