nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

L'Ajuntament denunciarà l'Ibasan davant el Seprona per delicte ecològic

Una nova avaria a la depuradora va produir ahir abocaments de fecals a la mar

103280

L'ampliació de la depuradora no ha pogut pel moment evitar que es produeixin abocament d'aigües brutes a la mar.

L'Ajuntament de Pollença denunciarà l'Ibasan per delicte ecològic si persisteixen les avaries en la depuradora del municipi, fet que provoca abocaments d'aigües brutes al mar.

Ahir, una nova avaria en el sistema de bombejament del port provocava un abocament de fecals en el Port de Pollença. L'avaria es produeix una setmana després que, coincidint amb el relleu de l'empresa que gestiona la depuradora, es trenquessin els tres sistemes de bombejament del municipi, el de Pollença, el del Moll i el de Cala San Vicenç encara que segons la versió oficial només s'hauria fet malbé aquest darrer índex.

«Si la situació continua d'aquesta manera hauríem d'actuar judicialment, encara que agraesc l'esforç realitzat per Bàrbara Mestre, la gerent de l'Ibasan, és a Pollença on vam suportar la situació que no pot continuar així», va dir el regidor de Medi ambient de l'Ajuntament de Pollença, Joan Comas (PP).

Des de l'Ajuntament tant el batle, Joan Cerdà (Unió Mallorquina), com el regidor de Medi Ambient, Joan Comas, van mostrar la seva preocupació pel que pugui ocórrer en plena temporada alta turística, si ara que el cabal que s'ha de depurar és baix i ja es produeixen problemes.

«És cert que una bomba es pot trencar però han d'articular un sistema per donar una alternativa i evitar els abocaments cada vegada que s'espatlla una bomba», va dir Joan Comas, que va transmetre a més les seves sospites que les darreres avaries hagin coincidit precisament amb el relleu en l'empresa que gestiona la depuradora. «No se'ls pot culpar sense proves però és molta coincidència», va dir.

L'avaria en el bombejament del Port de Pollença quedà reparada al migdia d'ahir segons informà el regidor de Medi Ambient Joan Comas. La delegació d'Esquerra Republicana de Catalunya a Pollença va denunciar també el nou abocament des de primera hora del matí i va a demanar que no es repeteixi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris