nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

La Sala s'uneix als veïns i rebutja la construcció de la ronda sud

Serviria d'enllaç entre les carreteres de Santanyí i Portocolom

G.VICENS. Felanitx.
L'Ajuntament de Felanitx en ple ha rebutjat la construcció de la ronda sud entre les carreteres de Santanyí i Portocolom. Decisió que es va prendre amb els 9 vots a favor de l'oposició (PSOE, PSM, UM, EU-EV i Grup Mixt) i l'abstenció de l'equip de govern del PP.

Un acord que es posarà en coneixement del Consell de Mallorca i del Govern balear. Els veïns de la zona ja es varen manifestar contra aquest projecte per l'impacte que provocaria i per la destrucció d'un dels pocs espais verds que resta sense edificar. La proposta va sorgir arran d'una moció presentada pels grups de l'oposició en què s'argumentà que «en el ple extraordinari del passat 23 de març es va aprovar el projecte de ronda nord. Aquest reduirà el trànsit de vehicles dins Felanitx, especialment d'autocars i camions».

«Està previst que en el futur es construeixi una ronda sud per enllaçar les carreteres de Santanyí i Portocolom entre el Calvari i Sant Salvador, travessant Son Quelles i Son Suau. A priori sembla que el trànsit al qual donaria servei és molt menor i que, a més, podria majoritàriament fer servir la ronda nord, els beneficis de la qual sobre el trànsit dins Felanitx encara no s'han vist».

A la moció també s'argumenta que «no es pot oblidar l'impacte ambiental i paisatgístic de fer passar una carretera per una zona encara relativament conservada, sobretot a mesura que en queden més poques i guanyen en valors diferencials. L'impacte seria irremeiablement i definitiu, impossible de tornar enrere».

Un bon nombre de veïns de la zona i membres de la plataforma contra la via de la ronda sud eren al ple i agraïren el suport rebut dels grups de rebuig a la via. La batlessa Catalina Soler va recriminar a l'oposició aquest acord ja que «no sabem si d'aquí a 20 anys aquesta via seria necessària o no».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris